Luftrommet over Sør-Norge er nå delvis åpnet igjen.
Grunnet en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral har luftrommet over Sør-Norge vært midlertidig stengt i morgentimene. Det vil medføre forsinkelser. Vi oppfordrer alle reisende til å forholde seg til den informasjon de får fra sitt flyselskap. Vi beklager ulempene dette medfører.

Lukk

Fra TORP til Premier League

Publisert: 10.10.2022

Uansett om drakta til favoritt-laget ditt er rød eller blå, byr de to fotballbyene Manchester og Liverpool på topp underholdning for oss fotballfans. Og nå har Norge endelig fått en verdensstjerne i fotball, han heter Erling Braut Haaland og bor i Manchester! Så sett deg på flyet fra TORP, og opplev en fotballtur du sent vil glemme!

Å være på stadion og oppleve Premier League ringside er noe helt annet enn å sitte og se kampen på TV hjemme i stua. Er du klar for fotballtur og setter du kursen mot Liverpool eller Manchester, har du fire topplag å besøke. I Beatles-byen holder Everton og Liverpool til, mens i byen til Oasis og The Stone Roses er det Manchester United og Manchester City som regjerer.

Manchester City og Etihad Stadium

Norge har fått en ny verdensstjerne, Manchester har fått en ny gullgutt og Manchester City har fått en ny 9’er. Erling Braut Haaland har inntatt fotballøya og begynte herjinga umiddelbart. Har du imidlertid vært City-supporter en stund, husker du kanskje med skrekk tilbake på 1999-sesongen, når City var nede på nivå tre i England. Men opprykkskampen på Wembley denne sesongen ble et vendepunkt for klubben, og siden 02/03-sesongen har de lyseblå vært i Premier League og de siste årene har de vært det dominerende laget. Arenaen til City Etihad Stadium, som gjennomgikk et lukrativt navnebytte i 2011 verdt 1,3 milliarder, har en kapasitet på 55 000 tilskuere. Og selv om City ikke er kjent for å ha mest liv på tribunen, er det rimelig bra trøkk her også, når over 50 000 tilskuere slipper jubelen løs og det kan tyde på at jubelen blir enda oftere og stemningen enda bedre med en norsk jærbuing i hovedrollen. Noe har skjedd med klubben, byen, ligaen og fotballverdenen, etter at Braut’en startet i verden beste og mest kjente fotball-liga.

Reis på fotballtur til Manchester og se favorittlaget Manchester City.
Etihad Stadion i Manchester.

Manchester United og Old Trafford

Theatre of Dreams, eller hjemmebanen til Manchester United Old Trafford, har den største tilskuerkapasiteten i Premier League. Det er en mektig opplevelse å være på stadion sammen med 76 000 andre, og sitte ringside når de røde djevlene herjer på gresset. United er en av de største mesterskaps-grossistene i England og også regnet som en av verdens største klubber i forhold til økonomi og tilhengerskare, så når du er i byen bør du stikke innom klubbens eget museum og ta alle pokalene i nærmere øyesyn. Ole Gunnar Solskjær er fortsatt en legende i klubben selv om trenerkarrieren hans ikke endte som han og hele Norge håpet på. 

Reis på fotballtur til Manchester og se favorittlaget Manchester United.
Utenfor Old Trafford i Manchester.

Liverpool og Anfield Road

Selv om ikke Anfield Road er det største stadionet i England med en kapasitet på «bare» 53 000 tilskuere, mener mange at supporterne til Liverpool imponerer med å holde det høyeste lydnivået på stadion, blant storklubbene i ligaen. Og det er spesielt gjengen på tribuneseksjonen «The Kop» som er ekstra høylytte. Det smitter over til resten av seksjonene, så vær forberedt på at nakkehårene vil reise seg når du synger med på ”You’ll never Walk Alone” sammen med titusenvis av andre Liverpool-supportere.

Reis på fotballtur til Liverpool og se favorittlaget Everton. fly til Manchester direkte fra Torp
Anfield Road i Liverpool. Ca 950 meter lengre bort ligger Goodison Park, hjemmebanen til Everton.

Everton og Goodison Park

Under én kilometer fra Anfield Road finner du hjemmebanen til Everton, Goodison park. En litt sliten stadion, men med masse sjarme. Her ligger det mye tradisjon i veggene, og supporterne er kjent for å lage trøkk på tribunen. Så finn frem til riktig rad, sett deg ned på de blå plastsetene og bli sugd med inn i brusen fra 40 000 fans på tribunen. Everton bygger for tiden ny stadion ved havna, nærmere bestemt Bramley-Moore Dock. Denne skal etter planen åpne i 2025, tilby hypermoderne fasilititeter og ha en kapasitet på over 50 000 tilskuere, så har du lyst til å oppleve legendariske Goodsion Park begynner tiden å bli knapp.

Reis på fotballtur til Liverpool og se favorittlaget Everton. fly til Manchester direkte fra Torp
Hjemmebanen til Everton Goodisson Park i Liverpool.

Manchester og Liverpool – mer enn bare fotball

I tillegg til å tilby fotball i toppklasse, er både Liverpool og Manchester morsomme byer å besøke. De ligger også kun 50 minutter fra hverandre med tog. Liverpool er den litt slitne havnebyen som har våknet til liv og svingt seg opp til å bli en av de kuleste byene å besøke i England. Her er det oversiktlig å ta seg rundt, samtidig som det er mye spennende å se og gjøre. Beatles-byen har flere innbyggere enn Oslo, men fordi alt er så sentrert, virker den mindre. Her får du musikk i verdensklasse, bra uteliv, kunst og kultur, shopping og god mat. Manchester har Storbritannias nest største finans- og handelssentrum, etter London. Sentrum av byen er oversiktlig, og har bra shoppingmuligheter, et rikt kulturliv og sydende uteliv, ikke minst grunnet sin status som studentby. Med gunstige flytider fra TORP, og kort vei inn fra flyplassen, er både Liverpool og Manchester perfekte langhelgs-destinasjoner for innholdsrike fotballturer!

Premier League-klubber i London

Fra TORP flyr du også direkte til London, som kan skilte med en «drøss» av Premier League-klubber og noen ganske fantastiske stadioner vel verdt et besøk gjerne flere ganger i året om du er ivrig supporter. I London kombinerer man enkelt hyggetur, shoppingtur, vennetur eller kjærestetur med fotballtur.

Arsenal

Arsenal er igjen blitt ett topplag i Premier League og i spissen for dette står vår egen Martin Ødegaard som lagets kaptein. Arsenal spiller sine kamper på imponerende Emirates Stadium som ble åpnet i 2006 og har en kapasitet på over 60 000.

Reis til London direkte fra TORP og se favorittlaget Arsenal
Hjemmebanen til Arsenal, Emirates Stadium, ligger i nord-London.

Chelsea

Chelsea spiller sine hjemmekamper på Stamford Bridge i sørvest London. Det har de gjort i over 100 år, men stadionet er naturligvis oppgradert en rekke ganger. Tilskuerkapasitet er over 40 000 mennesker.

Reis på fotballtur til London direkte fra TORP og se favorittlaget Chelsea
Stamford Bridge i London.

Tottenham

Tottenham har mange norske supportere og spiller sine hjemmekamper på Tottenham Hotspur Stadium i nord-London. Stadion er en av de meste imponerende i England ble åpnet i 2019 og har har en kapasitet på over 60 000 tilskuere.

Reis til London direkte fra TORP og se favorittlaget Tottenham
Tottenham Hotspur Stadium i London er kanskje Englands flotteste stadion.

West Ham

West Ham United spiller sine hjemmekamper på London Stadium, som ble bygget og åpnet i forbindelse med sommer-OL i London i 2012. Friidrettsbanen ble i ettertid fjernet og erstattet med seter i West Hams farger slik at det fremstår nå som West Hams hjemmebane. Stadionet har en kapasitet på over 60 000 tilskuere og ligger i øst-London.

Crystal Palace

Crystal Palace spiller sine hjemmekamper på Selhurst Park som ligger i Croydon, litt syd for London. Kapasiteten er ca 25 000 tilskuere.

Fulham

Fulham spiller sine hjemmekamper på legendariske Craven Cottage i sørvestlige London. En av de få gode gammeldagse engelske fotballstadioner igjen i de øverste divisjonene, som riktignok skriker etter modernisering. Tilskuerkapasiteten er ca 22 000.

Brentford

Brentford spiller sine hjemmekamper på Brentford Community Stadium i vestlige London med en tilskuerkapasitet på ca 17 000.

Fakta om Manchester

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Britiske Pund
 • Lufthavn
  Manchester Airport
 • Flytid
  1t 55m
 • Flyselskap
  Ryanair
Se alle inspirasjonsartikler

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.