Julemarkeder i Europa direkte fra TORP

Publisert: 04.11.2023

Ta en pause i den hektiske julestria og opplev sjarmerende julemarkeder i Europas vakreste gamlebyer.

Julemarkedene har en lang tradisjon i Europa og spesielt i Øst-Europa pynter de opp til jul på en imponerende måte. Det syder av julestemning, smaker, lukter og lokalt håndverk i de utallige bodene. Med duften av brente mandler og velkrydret gløgg i sikte, er det bare å velge og vrake blant sjarmerende julemarkeder som gir deg en pause fra den hektiske julestria. Som regel er de lokalisert i gamlebyenes fantastiske omgivelser med arkitektoniske perler hvor hen du ser. Dette må bare oppleves og her er våre beste tips til å oppleve julemarked direkte fra TORP: (Husk at TORP Booking kan ordne hele turen for deg)

Julemarked i Szczecin

Julemarkedet i Szczecin i Polen er en magisk opplevelse. Med den vakre byens historiske omgivelser som bakteppe, skaper markedet i gamlebyen en koselig og varm atmosfære. Duftene av gløgg og polske julekaker fyller luften, mens boder med håndverksprodukter, julepynt og lokale delikatesser frister besøkende. Musikk, dans og forestillinger legger sammen med karuseller og aktiviteter til barna gjør julemarkedet til en koselig opplevelse for både store og små. Julemarkedet i Szczecin er en feiring av polsk kultur og juletradisjoner, som bringer lokalbefolkningen og besøkende turister sammen i en varm atmosfære. Pakkereise til Szczecin.

Julemarked i Szczecin

Julemarked i Riga

Kjempekoselig julemarked på den historiske sentrumsplassen i gamlebyen i Riga. Hvert år pyntes juletreet i Riga med glitter, julekurver og sparklende kuler. Julelysene tennes høytidelig av borgermesteren. I følge legenden kommer tradisjonen med å pynte juletre fra Riga. Tradisjonen er holdt i hevd siden gamle dager. Visstnok ble verdens første juletre pyntet her på 1500-tallet. Riga har lansert seg selv som juletrebyen. Hva er vel en bedre ramme rundt det tradisjonelle julemarkedet enn et festpyntet juletre. Den sterke kortradisjonen i landet gjør at det meste av konsertlokaler fylles med julekonserter i adventstiden. Prisen er like hyggelig som det meste i Riga. Pakkereise til Riga.

Fly direkte til Riga fra TORP og opplev julemarked

Julemarked i Krakow

Den vakre gamlebyen i fylles av boder og lokale husflidsvarer. Det oser av god mat og godt drikke på markedsplassen i gamlebyen i Krakow. Julemarkedet lar deg vandre rundt blant fristende delikatesser, hjemmestrikkede sokker og dreide treboller. Julemusikken triller sine gjenkjennende toner utover markedet. I polske Krakow er det mye godt for både øyet og magen. Her er det utallige muligheter til å finne en spiselig gave til de som har alt, eller en unik kunstnerisk gave laget av flittige hender. Vel hjemme kan du krysse av et utall navn på gavelisten, og nyte overskuddet som en avslappende helg har gitt. Pakkereise til Krakow.

Fly til Krakow fra TORP

Julemarked i Gdansk

Gamlebyen er stemningsfylt og har fortsatt sin pittoreske sjarm. Julemarkedet fyller både innbyggere og turister med den gode julefølelsen. Den karakteristiske arkitekturen og de antikke bygningene gir en flott ramme rundt markedet i Gdansk. Med snøkledde trær, glitrende lys og juledufter kan en nyte adventstiden og sanke julestemning i den ærverdige byen. Turistene bør benytte anledningen til å smake på lokal polsk mat, julemarkedet er fullstappet med lokale fristelser. En annen førjulsgave som gir kroppen ny energi er noen timer med spa innimellom julegaveinnkjøpene. Med en kropp avslappet av massasje og annen velvære, blir lysten på shopping enda større. Et godt tips er å ta med en koffert som du kan fylle opp med håndarbeid, smykker, kunstneriske juledekorasjoner og ny julepynt. Pakkereise til Gdansk.

Fly til Gdansk fra TORP

Julemarked i Zagreb

Julemarkedet i Zagreb har i mange år vært en liten hemmelighet, men det er flere og flere som oppdager dette markedet og denne byen. Det er kanskje ikke så rart når det i tre år på rad ble kåret til Europas beste julemarked for noen år tilbake. Så kanskje turen går hit neste gang? Pakkereise til Zagreb.

Fly til Zagreb fra TORP

Julemarked i København

I København er «Juli i Tivoli» blitt en kjær adventstradisjon. Både lokale og turister valfarter til stedet for å ta innover seg de mange hundretusen lys, tusenvis av juletrær og den eventyraktige stemningen. Finner du ikke julegavene i noen av de mange bodene i Tivoli, er København kjent for sine mange spennende shoppingmuligheter og designbutikker. Langs stiene i Tivoli er det bygd opp julestemning rundt et bestemt tema, sammen med de dekorative bodene. Det er også mange aktiviteter for barna. Her kan de hviske juleønsker til julenissen eller la seg begeistre av noen av de mange attraksjonene. Hvis du blir sulten står 43 spisesteder klare for å tilby julemiddager eller artige frokoster. Vil du komme hjem med julestemning i bagasjen, og magen fylt opp av smakelig julesnadder, er København en garantert suksess. Nyhavn er også pyntet til jul med dekorasjoner og boder i førjulstiden. Det hyggeligste julemarkedet i København befinner seg imidlertid på Højbro Plass. Her er det et internasjonalt julemarked med mat, drikke og andre fristelser fra mange forskjellige land. Pakkereise til København.

Fly til København fra TORP

Julemarked i Warszawa

Warszawa er verdt et besøk i adventstiden. Både gamlebyen og gatene rundt er julepyntet, men  selve julemarkedet i Warszawa befinner seg i Wola området rett vest for gamlebyen. Her er god tradisjonell julestemning med et marked som lar deg handle alt som hører julen til. Byen med røtter tilbake til 1200-tallet har beveget seg fra en liten fiskerlandsby til en verdig hovedstad med snart 1,8 millioner innbyggere. Byen byr på impulser fra en rekke kulturer og et julemarked som sprer om seg med dufter av gløgg, kanel og appelsiner. Warszawa har ikke det største markedet, men mer enn godt nok til å oppfylle dine juledrømmer. Skulle du ha behov for mer enn julestemning kan du finne moderne kjøpesentre, og et utall av severdigheter. Pakkereise til Warszawa.

Fly til Warszawa fra TORP

Julemarked i Wroclaw

Både på markedsplassen i gamlebyen og i gatene rundt er det fullt opp med boder med lokalprodusert håndverk, mat, drikke og andre fristelser fra Wroclaw, men også fra andre land som Frankrike, Tyskland, Latvia og Litauen. Pakkereise til Wroclaw.

Fly til Wroclaw fra TORP

Julemarked i London

Det finnes flere koselige julemarkeder rundt om i London blant annet i Hyde Park, Kew Gardens og Covent Garden. Det finnes også et julemarked ved Tate Modern. Den britiske hovedstaden med andre ord kan friste med alt fra verdensmetropolfølelse til god gammeldags julestemning. Med sine elegante dekorerte gater og den alltid spektakulære juleutstillingen på Harrods, leverer London adventfølelse i særklasse. På Hamleys kan du sørge for at barna skjemmes fullstendig bort. På Trafalgar Square kan du stolt fortelle sidemannen at det kjempemessige juletreet er fra Norge. Den årlige gaven som takk for hjelpen under 2. verdenskrig er gitt i over 70 år. Treet skaper stadig debatt og engasjement, og har sin egen twitterkonto med over 2000 følgere. I London kan du lyses opp av julemarkeder flere steder. I Hyde Park finnes alt du kan ønske deg til jul. Nyt en varm kakao med marshmallows og la deg forføre av kunsthåndverk, tradisjonelle produkter og dekorasjoner. Eller du kan gjenoppfriske gamle kunster på en gedigen utendørs skøytebane. Markedet vil være åpent fra slutten av november. Du kan også besøke flere andre markeder i London, som ”Christmas by the River”, ”Leicester Square” eller om du er Harry Potter-fan, se hvordan ”Hogwarts” er pyntet til jul. Vel hjemme snur snart sola, gavene er unnagjort, dagene blir lysere og julaften er her. Pakkereise til London.

Fly til London og opplev julemarked fra TORP
Se alle inspirasjonsartikler

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.