Til USA med KLM via Amsterdam

Publisert: 11.10.2023

Amerikanerne er gjestfrie som alltid, og et kontinent fullt av spennende opplevelser ligger og venter på deg. Og praktisk nok: USA er lett tilgjengelig fra TORP med KLM og passer hele året.

New York

New York er nordmenns desiderte favorittby i USA. Det er et sted du kan reise igjen og igjen – og alltid oppdage noe nytt. Spar stiletthælene til kveldspartyet på en av New Yorks mange fabelaktige takterrasser – Manhattan på dagtid opplever du aller best til fots, og da lønner det seg med gode sko!

Byen som aldri sover våkner til live tidlig, og en perfekt start på dagen er frokost på en av metropolens utallige kafeer. Glem bare ikke å tipse de i praksis obligatoriske 15-20 prosentene av regningen. Fra Battery Park på sørspissen av Manhattan opp til Central Park er det 7,5 kilometer. En ideell dagstur der gatemiljøene stadig skifter karakter underveis. Rikelig tid til påfyll av mat og drikke hører selvsagt med underveis.

Central Park, Times Square, Metropolitan Museum of Art, Empire State Building… på Manhattan finner du verdenskjente severdigheter på rekke og rad. Men kanskje får du den beste opplevelsen hvis du styrer unna turistkøene og heller utforsker på egen hånd. For eksempel små butikker og barer i East Village sørøst på øya, der de langsgående avenyene har navn som A, B og C. Eller baptistgudstjeneste en søndag formiddag i Harlem, etterfulgt av «soul food» på legendariske restauranter som Sylvia’s eller Red Rooster.

3 tips New York

 • Kom deg opp i toppen av skyskraperen Rockefeller Center i Midtown når det åpner om morgenen. Utsikten er til å miste pusten av.
 • Den var faktisk en gave fra det franske folk. Frihetsgudinnen er et av USAs sterkeste symboler. Den rager 93 meter over bakken på en øy ute i Hudson-elven.
 • Ikke at Manhattan mangler butikker, men tar du bussen ut til The Mills at Jersey Gardens kan du boltre deg i 200 outlet-forretninger med utallige varemerker.
Reis fra TORP til USA med KLM
New York er et sted du kan reise igjen og igjen – og alltid oppdage noe nytt.

Florida

Få steder i Amerika gir sterkere assosiasjoner til ferie – til cruiseskip, delfiner og Disney. Solskinnsstaten Florida er det perfekte reisemålet for hele familien. Ikke minst er delstaten paradis for den som elsker fornøyelsesparker, enten det er Disney World, Universal Studios, Seaworld eller Legoland som lokker mest. Eller kanskje like gjerne alle sammen?

Miami og nærliggende Fort Lauderdale er utgangspunkt for det enorme tilbudet av cruise til Karibia. Og la oss avlive myten med det samme: Du trenger ikke blått hår for å dra på cruise. Det passer for alle som vil ha en deilig og avslappende ferie med nye opplevelser hver dag. Å omtale Miami som en cruisehavn blir som å kalle Oslo en skibakke. Storbyen er i praksis Latin-Amerikas hovedstad. Kunst, kultur, mat, natteliv – alt preges av Miamis rolle som et møtested ikke bare for cubanos, men for mennesker fra hele det latinske Amerika.

Synes du latinolivet kan bli i livligste laget? Dra på en stille padletur i de ville våtmarkene i Everglades i stedet, da vel. Ellers er det jo alltids Floridas strender. Og enda flere strender …

3 tips Florida

 • Gjør som Hemingway og andre og dra til fargerike og eksentriske Key West. På kjøreturen dit hopper du fra den ene lille øya til den andre utover i havet.
 • Utforsk vakker art deco-arkitektur og ikonisk amerikansk beach-kultur langs Ocean Drive i Miami Beach, som er en egen by i seg selv.
 • Legg minst én kveld til strøket rundt Calle Ocho (8. gate) i Lille Havanna i Miami, og kjenn på lukten, smaken og lyden av Cuba på amerikansk jord.
Reis fra TORP til USA med KLM
Floridas strender er lange og mange.

California

Gylne California er som skapt for en uforglemmelig roadtrip. California er en global trendsetter innen populærkultur og innovasjon – fra filmindustri til fast food. USAs mest folkerike delstat med 40 millioner innbyggere har to metropoler i verdensklassen: Los Angeles og San Francisco. LA med Hollywood, Venice Beach og 12 felts-motorveier. Kompakte SF med de gamle trikkene som kreker seg opp bratte bakker, Golden Gate og Alcatraz. For å nevne noe. Med KLM kan du enkelt kombinere utreise til én av byene og hjemreise fra en annen.

Et opplagt utgangspunkt for en ferie i California er å kjøre Highway 1 (Pacific Coast Highway) mellom San Francisco og Los Angeles. Strekningen omtales hyppig som verdens vakreste biltur og er ca. 800 kilometer lang. Med avstikkere sørover mot San Diego eller nordover til de store skogene, får du en komplett opplevelse med hav, fjell, byer og rik natur.

Når du forlater Mac-ene, hipsterkaffen og meksikansk mat i San Francisco og vender mot sør, kan du for eksempel stanse i den trivelige lille kystbyen Carmel, der Clint Eastwood en gang var ordfører. I Big Sur bør du ta deg god tid til å utforske den spektakulære naturen. Og etter hvert venter LA og Venice Beach, der våre dagers svar på David Hasselhoff og Pamela Anderson (for de som husker dem) poserer sammen med utallige andre strandnytere. 

3 tips California

 • Følg 1960-tallets hippiekultur til strøket Haight-Ashbury, eller «Hashbury» som forfatteren Hunter S. Thompson kalte det. Temmelig ufarlig i dag. 
 • Legg et par dager til det berømte vindistriktet Napa Valley utenfor byen. Særlig kjent for sin Cabernet Sauvignon. Du har 400 vingårder å velge blant. 
 • Utforsk enorme Golden Gate Park – den er større enn Central Park i NYC og full av muligheter. Gå ikke glipp av den fantastiske japanske te-hagen.
Reis fra TORP til USA med KLM
Golden Gate bridge i San Fransisco.

Fakta om Amsterdam

 • Språk
  Hollandsk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Schipol
 • Flytid
  1t 45m
 • Flyselskap
  KLM
Se alle inspirasjonsartikler

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.