Pass, ID og visum

Informasjon om pass/ visum på TORP Sandefjord lufthavn.

Reis på Blåtur med TORP Booking

Ta med pass eller ID

Politiet anbefaler alle som skal reise til utlandet om å ta med pass, eller ID-kort for reise i EU og Sveits, på reisen. Har du ikke dette med deg, kan du bli nektet ombordstigning ved avreise eller nektet innreise ved ankomst.

Sjekk gyldigheten på passet ditt

Noen land krever at passet er gyldig en periode etter innreise til, eller utreise fra, landet du har besøkt. Flere land, som Nord-Makedonia (Skopje), krever tre måneders gyldighet etter hjemreisen, mens andre land krever hele seks måneders gyldighet. Hvis passet ditt ikke er gyldig i perioden som kreves, kan du bli nektet innreise. Sjekk med flyselskapet eller reisebyrået der du har kjøpt billettene hvis du er i tvil. 

Nødpass

Har du mistet, glemt eller utgått pass kan du få utstedt nødpass. Nødpass er kun gyldig for en enkelt reise, og koster det samme som et vanlig pass. Du må levere inn nødpasset til politiet med straks du kommer hjem.

Husk å bestille passtime i god tid

I forkant av typiske ferieperioder, som for eksempel sommerferien, er det ofte lang ventetid på timebestilling for pass. Vær derfor ute i god tid før du skal reise på ferie.

Visum

Noen land krever også visum og den reisende plikter selv å undersøke dette.

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.