Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Zagreb

Mange forbinder Kroatia med sol og strand, men nå er det på høy tid å bli kjent med hovedstaden Zagreb.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Zagreb var lenge lite tilgjengelig fra Norge, med lange omveier og reisetid. I dag kan du komme direkte til Zagreb fra TORP på litt over to timer. Hovedstaden i Kroatia er absolutt verdt et besøk. Byens historie går helt tilbake til år 1094 og er full av historiske landemerker, severdigheter og har noen av de beste hoteller og restauranter i Kroatia. Besøker du Zagreb i vinterperioden kan du stå slalåm i byens egen bakke, kun 20 minutter fra sentrum. De fleste av de mest populære attraksjonene og severdighetene er innen gangavstand og her har du noen tips.

Fly til Zagreb fra TORP
Mange hyggelige kafeer og restauranter i Zagreb.

Verdens korteste taubane

Hvert 10. minutt går taubanen, den minste i verden, fra nedre til øvre del av byen. Turen koster under en euro og tar 55 sekunder. På toppen kan du besøke Lotrščak-tårnet og St. Catherines Church, den mest berømte kirken i Kroatia.

Arven etter Habsburgerne

Spesielt imponerende ved Zagreb er arven etter Habsburgerne, Balkan-kulturen og den moderne delen. Zagreb er delt inn i flere distrikter, og de fleste attraksjoner ligger i gamlebyen.

Katedralen i Zagreb

En av de vakreste severdighetene i Zagreb er katedralen. Med sine 105 meter er dette et av de høyeste byggene i Kroatia. Inngangspartiet er vakkert dekorert, må sees, likeså interiøret med skattkammeret og det mektige Walcker-orgelet bygget i 1855.

Katedralen i Zagreb er et imponerende skue.
Katedralen i Zagreb er et imponerende skue.

Mat og drikke i Zagreb

Kroatisk mattradisjon har røtter tilbake til antikken og byr på et mangfold av retter som representerer hver sin region. Bli med på matvandring, da får du smake det beste fra det kroatiske kjøkken og samtidig lære mer om Kroatias kultur og historie.

Dolacmarkedet

En fargefull og livlig opplevelse du må få med deg i Zagreb. Like ved byens hovedtorg. Et bondens marked med ferske, lokale varer som grønnsaker, helsekost, bakverk, oster, honning, blomster, hjemmelaget brød og mye mer. De karakteristiske røde parasollene holder både regnet og sola unna maten.

Matmarkedet med de karakteristiske røde parasollene.
Matmarkedet med de karakteristiske røde parasollene.

Et hot tips: prøv maisbrødet. Hver dag kommer kvinnene med hjemmelaget, rykende ferskt maisbrød. Du vil elske det! Og ved juletider, så finner du et kjempekoselig julemarked bare femti meter unna.

Fly til Zagreb fra TORP

Statsarkivet – et imponerende byggverk

Dette er kanskje den vakreste Art Noveau-bygningen i denne delen av Europa. Hver minste detalj av designet er nøye gjennomarbeidet og uglene på utsiden symboliserer kunnskap og utdanning. Inne kan du oppleve imponerende arbeider av noen av Kroatias beste malere og skulptører. Interiøret er som de selv sier «breath-taking».

Uvanlig og unikt

The Museum of broken relationship er et museum litt utenom det vanlig, men et av de mest populære i Zagreb. Museet er dedikert mislykkede forhold og er en berg-og-dal-bane av følelsesuttrykk. Ligger i den historiske delen av byen, Upper town.

Back to the 80´s

80-tallet var gullalderen for musikk, mote og teknologisk innovasjon. På Zagrebs 80´s kan du kjenne på følelsen av 80-tallet med vinyl, kassetter og skrivemaskiner. Du kan spille på legendariske Atari og Commodore, slappe av i en retrosofa og se på sort-hvitt-TV. Frister noe av dette, så kan TORP Booking lage en skreddersydd pakkereise for deg.

Fakta om Zagreb

 • Språk
  Kroatisk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Zagreb/Pleso
 • Flytid
  2t 30m
 • Flyselskap
  Ryanair

Rutetider Zagreb

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.