Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Wroclaw

Øst-Europas venninnegjeng-magnet. Polens sjarmerende langhelg-stopp. Ta turen til idylliske Wroclaw, og unn dere litt luksus til lavpris – skål (i bobler til 30 kr glasset – billigere blir det ikke)!

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Endelig, den perfekte helgeturen står på programmet. Hele venninnegjengen er klare for jentetur til Wroclaw og de tre s’er; shopping (selvsagt!), spa og skåling! Samtidig som det helst skal være billig – men bra … Så hva anbefaler vi da? Jo, å ta en snau totimers flytur med TORP!

Fly til Wroclaw fra TORP

In love with Wroclaw

… for da lander du i Wroclaw. Byen du kanskje aldri har hørt om, er faktisk på mange vis Polens svar på Venezia (som du heeelt sikkert har hørt om). Der den ligger spredt over et utall øyer forbundet med over 100 broer. Vi snakker med andre ord om et ganske sjarmerende og romantisk stoppested, som stadig flere får øynene opp for. Og selv på venninnetur burde dere ta turen over kjærlighetsbroen Most Tumski, som er dekorert med hengelåser fra forelskede par som har lovet hverandre evig kjærlighet (nøklene ligger symbolsk nok på bunnen av elven)- For man kan jo love hverandre evig vennskap også.

Fly til Wroclaw fra TORP
Wroclaw er spredt rundt på øyer og forbundet med over 100 broer.

Shopping, spa og sjampis!

Midt oppi all sjarmen, stiger store shoppingsentre mot handle-himmelen og blander seg med byens gamle bygg og ellers vakre arkitektur, med gamlebyen Rynek i sentrum. Markedsplassens pulserende byliv er kjent i hele Europa. Den perfekte destinasjonen om dere ønsker shopping og champagne til en billig penge.

Fly til Wroclaw fra TORP
Det sjarmerende torvet i gamlebyen med mange restauranter og kafeer.

Magnolia Park er byens største kjøpesenter  og rommer «det meste», så dét er et naturlig shopping-stoppested. Men den eldste delen av byen rommer selvsagt også flere historiske severdigheter som St. Johannes Døperen-katedralen og Det hellige kors kirke. Og når føttene er slitne, er byen full av spa-klinikker og frisørsalonger som tilbyr skjønnhetsbehandlinger til en veldig rimelig pris.

Spise og sove til 5-stjerners Wroclaw-standard

Selv om prisene i Polen har steget de siste årene, er det meste fortsatt svært rimelig, og overnatting på et 5-stjerners hotell er en luksus mange har råd til å unne seg her. På matfronten er det også rom for å tråkke til litt ekstra! Flere av de store hotellene har gode restauranter midt i Gamlebyen.

Går du inn i smågatene finner du de skjulte trøflene. Én luksuriøs kveld med gourmetmat og Môet er en vinner på venninnetur, og OK WineBar er et slikt intimt sted med gode mat- og champagneskatter. Har dere lyst på noe annet enn polsk mat, prøv Masala Grill & Bar, en indisk restaurant som imponerer med store smaker og fargerike drinker. 

Severdigheter, selfies og … Gnomer!

For instagrammerne blant oss, vil en tur til den botaniske hagen, som også rommer en egen japansk hage, medføre mange likes. En annen ting det er verdt å like, er Wroclaws over 300 små gnomer! Disse pussige, små skapningene, eller skulpturene, har blitt byens varemerke. De er plassert under busker, ved benker, utenfor restauranter og kirker, så ta frem mobilen og oppdag byen med gnom-brillene på – god tur! Ja, det finnes en app for å finne dem alle.

Hvor mange gnomer klarer du å finne?

Fakta om Wroclaw

 • Språk
  Polsk
 • Valuta
  Polse Zloty
 • Lufthavn
  Copernicus Airport Wroclaw
 • Flytid
  1t 50m
 • Flyselskap
  Ryanair

Rutetider Wroclaw

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.