Tromsø

Når Tromsø ligger badet i midnattssol er byen rett og slett magisk! Midnattssol, nordlys, Ishavskatedralen, Polaria og Skarven … kan det bli mer eksotisk?

Fjellheisen

Fra Fjellheisen kan du nyte en spektakulær panoramautsikt over Tromsø, med et nærmest endeløst skue av øyer, fjorder, fjell og hav.

Fly til Tromsø fra TORP
Turen opp til Storsteinen tar fire minutter med Fjellheisen.

På andre siden ser du den majestetiske Tromsdalstinden som ruver 1 238 meter over havet. Om sommeren er det gode muligheter for å se midnattssolen, mens det om vinteren er et velegnet sted for å jakte etter nordlyset. 

Flott utsikt over Tromsø fra Fjellstua på fjellet Fløya.

Skarven

Er det noe de kan i Tromsø, så er det fisk. På storhavet utenfor byen er du garantert å få enten torsk, sei, hyse eller kveite på kroken. Det sikreste er nok å bli med på en organisert fiksetur, men er du mest opptatt av å spise fisken, må du ta turen innom Skarven. Skarven er blitt en institusjon i byen med sin særegne fiskerestaurant hvor du får servert blodfersk fisk tilberedt på ekte nordnorsk vis.

Du kan ikke besøke Tromsø uten å ta turen innom Skarven!

Polaria

Opplevelsessenteret Polaria er obligatorisk når du er i Tromsø. Her kan du lære mye om livet og naturen i arktis, og begi deg ut på vandring og oppleve både nordlys, isbjørn og snøstorm. Innendørs. Sett deg godt til rette i panoramakinoen og bli med alkekongen på en flytur over Svalbard.

Ishavskatedralen

Hver kveld kl 23.00 i perioden 1. juni til 15. august kan du oppleve musikalske godbiter på midnattssolkonsert i Ishavskatedralen. Norske folkemelodier og klassisk musikk blir framført av forskjellige grupper. Det er solosang, pianomusikk, trompet- eller celloklanger, kor- og orgelmusikk. Et variert og rikholdig tilbud venter de konsertbesøkende. 

Ishavskatedralen byr på midnattsolkonsert i sommerperioden

Fakta om Tromsø

 • Språk
  Norsk
 • Valuta
  NOK
 • Lufthavn
  Tromsø lufthavn
 • Flytid
  3t 10m
 • Flyselskap
  Widerøe

Rutetider til Tromsø

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.