Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Stavanger

Siddisbyen. Oljehovedstaden. Trehusbyen. Solastranda, Preikestolen og Kjerag. Stavanger er en stor småby fremfor en liten storby, og vet å sjarmere og fascinere.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

På Nord-Jæren ligger Norges fjerde største by Stavanger, en pulserende kystby med sine vernede hvitmalte trehus, Fargegata, nisjebutikkene og brosteinsbelagte gater. Store deler av byen er bilfri med et yrende folkeliv.

Sjøhusene i Stavanger

På rekke og rad langs havnen ligger sjøhusene fra slutten av 1700-tallet. Trehusene som i sin tid ble brukt til sildesalteri og lagring av salt huser i dag flere trivelige spisesteder. Her kan du sette deg ned med noe godt i koppen og se på livet i havnen.

Gamle Stavanger

Rusler du videre til den andre siden av Vågen, finner du Gamle Stavanger. En tur blant hvitmalte trehus i laftet tømmer med gallerier og håndverksutsalg i smale, sjarmerende gågater gir en egen ro i sjela. Trehusene er vernet og blant de best bevarte i Nord-Europa, de eldste er fra slutten av 1700-tallet.

Fly til Stavanger fra TORP
Gamle, hvitmalte og vernede trehus fra 1700-tallet i Gamle Stavanger.

Fargegata

I Øvre Holmegate, eller Fargegata på folkemunne, er husene malt i gule, rosa, lilla og turkise farger. Den brosteinsbelagte gaten er bilfri og har et yrende folkeliv fra morgen til kveld. Her finner du spennende nisjebutikker, kunstutsalg, koselige kaféer og lune puber. Trenger du å fikse litt på sveisen kan du gjøre det her i Fargegata, i en ekte barber shop.

Fly til Stavanger fra TORP
Fargerike hus og gater i Stavanger.

Sverd i fjell

Sverd i fjell er et imponerende monument med tre store sverd satt ned i svaberget til minne om slaget ved Hafrsfjord da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Det høyeste er nesten 10 meter høyt. Det er en helt spesiell følelse å stå ved foten av sverdet og kikke opp, og dvele ved hva monumentet symboliserer. Området innbyr til piknik og rusletur langs fjorden.

Kongeparken

Med barn i Stavanger, eller uten barn, besøk Kongeparken. Like utenfor Stavanger ligger Rogalands største turistattraksjon med over 60 attraksjoner. Jul i Kongeparken byr på herlig julestemning som bare må oppleves. I fjor (2021) var det utsolgt så vær rask hvis du ønsker billetter. Siste nytt i Kongeparken er spøkelsesnatt, og det er ikke til å spøke med!

Solastranda

Surfernes paradis og i sin tid kåret til en av de vakreste strender av Sunday Times. Stranden ligger like ved Sola flyplass og Sola golfbane.

Fly til Stavanger fra TORP
Solastranda er et yndet reisemål for mange som er glade i surfing.

Fjordcruise

Fjordcruise til Lysefjorden med fjellveggene som kulisser, forbi fossefall og grotter til den verdensberømte Preikestolen nylig besøkt av Tom Cruise under innspilling av filmen Mission Impossible.

Preikestolen kan også besøkes til fots. Dette er en flott tur om du er vant til å gå i ulendt terreng. Mange fine steder for en matpause eller et bad. Turen tar ca to timer.

Kjeragbolten

Enda høyere enn Preikestolen, med sine 1 000 meter rett ned, ligger majestetiske Kjeragbolten. Turen opp er ganske krevende, men belønningen desto større når du når toppen. Husk bare nok strøm til mobilen (les kamera)!

Fly til Stavanger fra TORP
Et ganske så populært insta-motiv dette her.

Jæren, Braut og Brynefarse

Opplev det spesielle området sør for Stavanger, med Jæren og det varierte landskapet, og farsebyen Bryne. Ja du leste riktig. Du har egentlig ikke opplevd Bryne hvis du ikke har spist farse heter det. Farseekongen kan du risikere å møte på torget i Bryne, med salg av farse og farse-t-skjorter. Bryne ble jo også for alvor satt på kartet med besøk fra både Premier League og engelske aviser etter Erling Braut Haaland-suksessen! Husk at du også kan reise direkte fra TORP til Premier League.

Fakta om Stavanger

 • Språk
  Norsk
 • Valuta
  NOK
 • Lufthavn
  Stavanger lufthavn Sola
 • Flytid
  50m
 • Flyselskap
  Widerøe

Rutetider Stavanger

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.