Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Pisa

Pisa ligger sentralt i en av Italias vakreste landsdeler, Toscana, og gir deg lett adgang til andre turistdestinasjoner som Cinque Terre og Firenze.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Pisa ligger bare et par kilometer fra Italias vestkyst ved Det liguriske hav, en del av Middelhavet. Med andre ord, en perfekt base for både kysten og Toscanas fantastiske landskap, landsbyer, kultur og hyggelige mennesker.

Fly til Toscana direkte fra TORP
En av Toscanas mange små og pittoreske landsbyer.

Det skjeve tårnet i Pisa

Pisa er kjent for sitt ikoniske skjeve tårn som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Tårnet, en del av Piazza dei Miracoli (Mirakelplassen). Torre Pendente – Det skjeve tårnet – kommer vi ikke utenom. Dette berømte tårnet i Pisa ble påbegynt i 1173, og var ment å være katedralens klokketårn. Fordi det var bygd på ustabil grunn, begynte det snart å sige over på siden. I 2001 ble tårnet omsider sikret mot å kollapse, og er nå trygt å besøke. 298 trappetrinn fører deg til toppen.

Fly til Pisa fra TORP
Det verdensberømte skjeve tårnet i Pisa.

Sjarmerende Pisa

Men Pisa har mer å by på enn skjeve tårn. Ta deg til fots gjennom byens sjarmerende gater, i retning Borgo Stretto, Corso Italia og Piazza Garibaldi. Da åpenbarer elven Arno seg; byens gamle livsnerve
og forbindelsesåre til havet. Rundt broen Ponte di Mezzo og i Borgo Stretto ligger hyggelige fortauskafeer og restauranter på rekke og rad, fylt opp av lokale innbyggere. Det er alltid et godt tegn, for da kan du føle deg sikker på at maten er både god og mettende. Pisas beste shoppingstrøk ligger også i dette området.

Fly ti Pisa direkte fra TORP
Arno renner gjennom Pisa og åpner for mange hyggelige områder langs elven.

Toscana, mat og vin

Pisa ligger i Toscana og Toscanaområdet er verdensberømt for sin vin og mattradisjon, så mange benytter anledningen til å kjøpe med seg italiensk skinke, ost, kaffe og salamipølser. Mat- og vinbutikkene tilbyr produkter av ypperste kvalitet. Se spesielt etter lokal olivenolje. Vinelskere bør ikke gå glipp av sjansen til å besøke de pittoreske vingårdene i Chianti-regionen. Ta en vinsmakingstur og nyt deilig italiensk mat sammen med noen av de beste vinene i verden. Siena, en annen vakker by i Toscana, med sin middelalderske arkitektur og den berømte Piazza del Campo, er også verdt et besøk.

Pisa i Toscana direkte fra TORPkopi
Typisk Toscansk landskap med vingårder og høye, slanke sypresser.

Cinque Terre – Fem vakre byer på rad

Som perler på en snor ligger de der, Le Cinque Terre på Italias vestkyst. En fotvandrers paradis, hvor friluftsgleden og den fantastiske panoramautsikten rundt hver sving under vandreturen fra by til by, er en stor opplevelse. Den maleriske bebyggelsen klamrer seg fast til stupbratte klipper mot havet. Og innbyggerne ønsker deg velkommen med åpne armer. Er du i god form kan du vandre fra ytterpunkt til ytterpunkt i løpet av en dag. Men det anbefales å bruke to–tre dager på oppholdet i Cinque Terre. Kystregionen Cinque Terre består de fem landsbyene Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso.

Fly til Cinque Terre fra TORP
Riomaggiore er én av landsbyene på den pittoreske Cinque Terre-kysten.

For de som er ute etter en avslappende opplevelse, kan en tur til de toskanske kystbyene som Viareggio eller Forte dei Marmi være ideelt. Her kan du nyte vakre strender, frisk sjømat og den avslappede atmosfæren ved Middelhavet. Uansett hva du velger å gjøre i Pisa og Toscana, er det en opplevelse fylt med historie, kultur og fantastisk mat og vin. La deg fortrylle av den toskanske sjarmen og nyt alt denne fantastiske regionen har å tilby. Buon viaggio!

Fakta om Pisa

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Galileo Galilei internasjonale lufthavn
 • Flytid
  2t 45m
 • Flyselskap
  Ryanair

Rutetider Pisa

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.