Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Nice

Med en vakker gamleby, den lange strandpromenaden og en os av luksus og eksklusivitet, gjør Nice til en av våre absolutte feriefavoritter.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Når vi nordmenn pakker sekken og reiser sydover ønsker vi oss gjerne lange late dager og solrike strender. Med fortauskaféer og det som hører til. Og det får du i Nice, men du får også så mye mer. Les mer, og bedøm selv. Bare en ting først: Et par timer unna ligger de Sør-Franske alpene så det er faktisk mulig å stå på ski og bade i Middelhavet på en og samme dag.

Sol og bad i Nice

Vi starter med sol og bad, det er jo det de fleste reiser sydover for. Det varme klimaet, mer enn 300 soldager i året, den flotte sentrumsnære stranden og de sjarmerende landsbyene i området rundt gjør Nice til en av nordmenns storbyfavoritter. Langs Promenade des Anglais, som skiller sentrum og stranden, er det bademuligheter hele veien. Ønsker du litt luksus kan du betale for en plass på en av de private strendene med egen strandbar. 10 – 15 minutter med buss fra Nice finner du flere offentlige og private strender og lune viker. Herfra er det kort vei til en av de sjarmerende franske landsbyene med små hus og pittoreske gater.

Fly til Nice fra TORP

Havnen i Nice

Havnen i Nice, Le Port, er trendy og full av liv med sine vintagebutikker og kaféer. Her er også flere nattklubber for deg som ikke sover bort sommernatten.

Fly til Nice fra TORP

Mat og drikke

Det er enkelt å finne et godt spisested i Nice. Det finnes en rekke restauranter og take-aways så du finner garantert noe for din smak. Prøv gjerne en av klassikerne som ratatouille; grønnsaker stekt og kokt i olivenolje, den franske fiskesuppen bouillabaisse, og typisk for Nice; Nicoise-salaten og take-away-retten kikertpannekaker.

Blomstermarkedet

Blomstermarkedet ved gamlebyen med sine duftende blomster i alle former og farger må du besøke. Her finner du også krydderboder, frukt og grønt, brasserier og gatemusikanter. Og suvenirer.

Gamlebyen i Nice

Full av koselige butikker og smale gater, små hoteller som er alle tiders å bo i, og små koselige restauranter. Herfra er det kort vei til Le Chateau, slottshøyden.

Fly til Nice fra TORP
Fargerike bygninger i gamlebyen i Nice.

Chateau-høyden

Le Chateau, slottet i Nice, ligger på en høyde med en sånn utsikt at det er verdt turen i seg selv. Det er flere hvileplasser på veien opp, og i de varme sommermånedene kan du ta heisen opp. Forfriskninger får du på toppen, her ligger også to kaféer. Selve slottet ble opprinnelig bygget for militære formål. Etter utallige angrep ble det ødelagt av franske tropper i 1706 etter ordre fra Ludvig XIV. På 1800-tallet ble åsen bygget opp som en landskapshage og den vakre fossen er et syn for øyet. Ruinene etter festingen trekker fortsatt mange arkitekter og historieinteresserte.

Marc Chagall

Er du opptatt av Chagall og hans kunst kan du nyte «The bible illustrations»-serien og få et innblikk i bakgrunnen for hans arbeid. I butikken finner du mange bøker om Chagall og andre kunstnere og du kan få deg en fin t-skjorte med trykk av hans verker. Museet ligger i sentrum av Nice.

Henri Matisse

Matisse-museet har en imponerende samling av den verdenskjente franske maleren, grafikeren og billedhuggeren Henri Matisse. Han var en av de største innen bildekunst i tidlig modernisme. Museet ligger i vakre omgivelser på Cimiez-høyden og like i nærheten finner du romerske ruiner og et fransiskanerkloster.

Rue Bonaparte

Her bodde Napoleon, derav navnet. Bonaparte-gaten er full av liv, med sjarmerende kaféer, restauranter, klesbutikker og bakerier.

Notre dame de Nice

Midt i sentrum av Nice finner du Notre dame de Nice, veldig lik Notre dame i Paris. Kirken er i gotisk stil og den største i Nice. De fleste andre kirkene i Nice er bygget i italiensk-barokk stil.

Notre dame de Nice-kirken i Nice
Notre dame de Nice.

St. Nicolas-katedralen

Den pompøse kirken er den største russisk-ortodokse kirke utenfor Russland. Kirken er veldig lik Vasiliki-katedralen i Moskva. Kirken ble donert til Nice av den russiske tsaren på begynnelsen av 1900-tallet. Katedralen kan besøkes morgen og kveld.

Terra Amata

Det sies at menneskehetens historie startet akkurat her. Terra Amata er et arkeologisk område hvor det er gravd ut bygninger og gjenstander som kan dateres tilbake til 400 000 år f.Kr. Terra Amata ligger på en høyde for vannet sto mye høyere på den tiden. Her ligger også et museum der du kan se utgravde gjenstander og rekonstruksjoner av bygninger.

Place Massena

En kort spasertur fra Promenade des Anglais, mellom den gamle og den nye byen, ligger den historiske Massenatorget. Dette er hovedtorget i Nice og her arrangeres konserter og festivaler. I hjørnet av plassen står en syv meter høy statue av Apollon og syv statuer som representerer verdensdelene.

Massenaplassen i Nice
Massenatorget i Nice.

Fortsatt ikke overbevist? I så fall, reis til Nice, og du blir det!

Fakta om Nice

 • Språk
  Fransk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Nice-Cote D'Azur
 • Flytid
  2t 55m
 • Flyselskap
  Widerøe

Rutetider Nice

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.