Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Manchester

Manchester er industribyen som utviklet seg til kulturbyen. Vi forteller deg hvorfor du bør besøke byen.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Og vi skal fortelle deg det uten å nevne fotball, City, United, Etihad, Old Trafford, Ole Gunnar Solskjær eller Erling Braut Haaland. Vi skal heller ikke nevne at fra Manchester er du ca. en halvtimes kjøring fra Anfield Road i Liverpool. Du kan nemlig lese om Manchester, fotball og Liverpool her

«This is Manchester. We do things differently here»

– Har Tony Wilson, «Mr Manchester» og musikkmogul uttalt. Og different har det jammen blitt! Lonely Planet kåret nettopp byensom «the UK’s cultural boomtown». En boom som nå er i full bloom. Manchester har fått rollen som dynamoen i britisk kulturutvikling. Styresmaktene har spyttet inn svimlende summer som nærmest har ført til en kulturell revolusjon. The Withworth gjenåpnet i 2015 etter en 136 millioners-oppussing, og nå satser myndighetene enda mer: det er bevilget over 700 millioner kroner til byggingen av The Factory, en kunst- og kulturfabrikk av dimensjoner, som skal stå klar i 2019. I tillegg gjenåpnet Storbritannias nest største offentlige bibliotek Central Library med mål om å være byens litterære storstue.

Storbritannias største Chinatown finner du i Manchester, med den berømte curry-milen

Spinningfield – området

Et av de mest familievennligeonråder i følge innbyggerne selv. Her finner du en samling spisesteder med flere spennende nyåpninger. Du kan oppleve banebrytende arkitektur på Manchester Civil Justice Center og tre varsomt inn i stillheten i John Rylands Library – arven etter en av Manchesters største industriherrer. Her finner du en av verdens største samlinger av manuskripter og litteratur, lokalisert i en av de vakreste bygningene i hele Storbritannia.

John Rylands Library ligger i en av de vakreste bygningene i Storbritannia

Storbritannias første najsonalpark

En knapp times kjøretur fra Manchester finner du Peak District, Storbritannias første nasjonalpark. Landskapet her er breath taking og ypperlig for gåturer, sykling, hesteriding og villmarksopplevelser. Ta med barna! Her er tilrettelagt for familieaktiviteter og ulike arrangementer.

Peak District – Storbritannias første nasjonalpark

Den engelske pubkulturen

Den engelske pubkulturen er kjent over hele verden, og også Manchester har rikelig med alternativer som bidrar til dette. The King’s Arms, The Marble Arch og Gray Horse er autentiske britiske puber hvor lokale skrøner sitter løst. Manchester Beer & Cider Festival er en av Storbritannias største ølfestivaler og finner sted på Manchester Central. Hvert år kommer besøkende fra fjern og nær for å oppleve det beste bristiske bryggerier har å by på.

Pubkulturen i England står sterkt
Pubkulturen i England står sterkt og Manchester Beer & Cider Festival er vel verdt et besøk.

Fakta om Manchester

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Britiske Pund
 • Lufthavn
  Manchester Airport
 • Flytid
  1t 55m
 • Flyselskap
  Ryanair

Rutetider Manchester

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.