Luftrommet over Sør-Norge er nå delvis åpnet igjen.
Grunnet en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral har luftrommet over Sør-Norge vært midlertidig stengt i morgentimene. Det vil medføre forsinkelser. Vi oppfordrer alle reisende til å forholde seg til den informasjon de får fra sitt flyselskap. Vi beklager ulempene dette medfører.

Lukk

Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

London

Gode, gamle London er og blir en reisefavoritt. Byen har ”alt”, er lett tilgjengelig med Ryanair fra Torp, og billettene er billige. Trenger du i grunn flere påskudd for å ta en langhelg her (igjen)?

Neste avgang:Laster...Se rutetider

St. Paul’s cathedral

Christopher Wrens praktfulle katedral er et fantastisk syn. Ta turen opp til Whispering Gallery og test den spesielle akustikken. Du kan faktisk sitte på den ene siden av den enorme kuppelen og ha en hviskende samtale med en person på den andre siden. Hemmeligheten er å legge øret helt inntil kuppelveggen når du hvisker. Utsikten fra toppen av kuppelen er fantastisk! Har du høydeskrekk er kanskje et besøk i krypten mer fristende. Her ligger bl.a. Florence Nightingale begravet, sammen med flere andre av Englands legender.

St Paul`s Cathedral.

Tate modern – Storbritannias nasjonale museum for moderne kunst

Den ombygde kraftstasjonen, Bankside, er i seg selv et fantastisk skue, men monumentalskulpturene i den store turbinhallen til Tate Modern er verdt et besøk alene. Det er gratis inngang til det meste på museet, men du må betale hvis du ønsker å se en av spesialutstillingene. Velg ut noe du vil se og ta andre avdelinger neste gang. Selv liker vi avdelingen med moderne installasjonskunst; mye vakkert, merkelig og morsomt – også for barn.

Tate Modern er et verdenskjent galleri for modernistisk kunst.

Må gå innom en pub i London

London har over 5000 (!) puber og kjent for sin lange og stolte pubkultur, og man kan nesten ikke ha vært i England uten å gå innom en. Mange av pubene serverer også kjemegod pubmat som for eksempel hamburger eller en annen engelsk spesialitet; Fish and chips. Den vakre og kjente puben The Churhills Arms (på bildet nedenfor) ligger i Kensington og serverer overraskende nok fantastisk Thai-mat.

Du har 5000 puber å velge mellom i London.

Tower of London

Mye av Englands (blodige) historie er knyttet til dette stedet, som kanskje er den best besøkte severdigheten i London. I høysesongen er køene laaange for å komme inn. Vårt tips er å besøke Tower en tidlig formiddag på en vanlig hverdag (helst utenfor høysesongen), da er sjansen for å oppleve stedet i fred og ro mye større. Kronjuvelene er vel verdt å få med seg og naturligvis må man også ta et bilde av fantastiske Tower Bridge.

Fly til London fra TORP
Majestetiske Tower Bridge i London.

Shopping i London

Hvor skal man begynne? De fleste starter i Oxford Street med kjedebutikker og kjøpesentre liggende som perler på en snor. Selfridges for eksempel er et kjent og verneverdig kjøpesenter som åpnet i 1908 med hele 540 000 kvadratmeter salgsareal, nest størst i England. Det legendariske varemagasinet Harrods finner du i Knightsbridge. Her sies det at man kan få kjøpt alt, absolutt alt. Har de det ikke inne kan du bare spørre og bestille. Kings Road i eksklusive Chelsea er litt roligere gate men med mange av de store motemerkene og kjedebutikkene. Har du med barn eller barnebarn eller skal kjøpe med gaver til dem, så må man jo besøke lekebutikken Hamleys. Du trenger ikke nødvendigvis å være på jakt etter noe å kjøpe for å besøke Hamleys. Lekebutikken i Regent Street er en opplevelse (over syv etasjer) uansett. Her leker betjeningen dagen lang og sprer glede til liten og stor – så sett av godt med tid i dette eventyrlandet av en lekebutikk. Second hand-shopping kan du lese litt mer om lengre ned.

Shopping i Oxford Steet er et godt sted å starte.

Londons parker

Ta et lite pusterom og utforsk noen av Londons berømte parker.  Perfekt for en piknik eller for å friske opp brunfargen. For deg som ikke sitter stille så lenge av gangen er det plenty med sportsaktiviteter, konserter, ute-teater og lekeplass for barn, men mest av alt er de kjent for sine vakre trær. busker, blomsterhav og hvordan de ivaretar alt dette, på beste engelske vis.

Kensington Palace i Hyde Park

Av de største parkene kan vi nevne Hyde Park, Regents Park, Richmond Park og St James Park som flotte turområder og et besøk i disse parkene oppleves som et frisk avbrekk fra byens øvrige hektiske tilværelse. 

Til storby å være, kan London friste med en rekke fantastiske parker anlagt som bare engelskmenn kan.

Londons Eye

Det gigantiske pariserhjulet London Eye bør testes i løpet av London-besøket. Men unngå billettkøen en lørdag ettermiddag! Prøv en tidlig formiddag (alltid kø, men den går relativt raskt unna) og stig om bord i en av de store glasskabinene – i fart – gled deg! Du kan også kjøpe billetter på forhånd, enten via TORP Booking eller på: www.londoneye.com

Det gigantiske pariserhjulet London Eye

Guidede turer; London walks

Firmaet ”The Original London Walks” tilbyr et variert utvalg ”walks” i London med dyktige guider. Turene tar ca. to timer og blir arrangert 365 dager i året uansett vær. Du kan velge mellom 15–21 ulike temaer pr. dag, og trenger ikke å melde deg på i forkant. Bare møt opp på angitt sted til angitt tid. En Walk koster ca. 9 pund, betales ved oppmøte, og barn under 15 år går gratis ifølge med foreldre.

Om du bestiller guidet walk eller rusler rundt alene, blir det alltid mange skritt i Londons gater.

Supportertur og stadiontur; vi snakker fotballtur!

London er et mekka for fotballfrelste og et naturlig stoppested for en guttetur. Byen har hele 9 lag i de to øverste divisjonene; Premier League og Championship. Å få billetter til Premier League er fullt mulig spesielt om du ikke må gå på topp-kampene, men det kan lønne seg å være ute i god tid. Billetter til Championship er imidlertid lettere å få tak i. Uansett hvilken kamp du går for, vil du merke at å være til stede på en fotballkamp i den engelske hovedstaden, er noe helt eget. Les mer om fotballtur til London her.

Selv om det ikke spilles PL fotball på Wembley, har du mange PL-klubber å velge mellom i London.

Loppemarked-shopping; Camden og Portobello Road market

Camden Market, ligger i Camden Town, litt nord for sentrum. Markedet og området er et sentrum for undergrunnskulturen og er et populært sted for turister, ungdom og litt alternative miljøer. Et inkluderende miljø med et blomstrende uteliv hver dag og kveld gjennom hele uka. For de som har sett filmen Notting Hill, så vil Portobello Road market klinge litt ekstra. Det svever en bohemsk aura over Portobello Market som er et av de største antikvitetsmarkedene i Europa, men også populært for sine boder med second hand-klær. Fredag er best for klesshopping, start ved de beste klesbodene nær undergrunnsstasjonen Ladbroke Grove. Sausage and Mash Café under broen er et ypperlig sted for en ekte engelsk lunsj.

Det svever en bohemsk aura over Portobello, og med filmen Notting Hill strømmet enda flere turister til området.

Ser du etter et originalt sted å spise lunsj, er dette matmarkedet en gourmetopplevelse. Følg i Londonkokkenes fotspor rundt bodene, og fyll handlesekken med hjemmelagde svinepølser med ingefær, indisk chutney, hjemmelagde kaker og håndlaget konfekt. Fredager er høydepunktet, med harer, fasaner og andre lekkerbiskener du sjelden finner hos matkjedene.

Alltid noe spennende å finne på de store markedene i London.

Fakta om London

 • Språk
  Engelsk
 • Valuta
  Engelske pund
 • Lufthavn
  London Stansted lufthavn
 • Flytid
  2t
 • Flyselskap
  Ryanair

Rutetider London

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.