Gran Canaria

Veteranen som aldri går av moten. Byr på fantastiske sanddyner, flotte fotturer og herlig klima. Rett og slett en garantist for den gode feriefølelsen.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Med et gjennomsnitt på 350 solrike dager i året, er Gran Canaria en het ferieflørt for de aller fleste. Så er da også dette selve favorittreisemålet for mange nordmenn. NB: Gran Canaria flys kun gjennom vinteren direkte fra TORP (fra oktober til april).

Fra solstolliv til byliv

Men vil du oppleve mer enn bare sand i håret, sand under tærne, sand i klærne, så ligger hele øya for dine sandete føtter og venter på å bli utforsket! Reis opp i fjellene, til idylliske landsbyer hvor pelargonia og bougainvillea vokser som busker, hvor klematis klatrer oppover fjellveggene og fikenkaktus og agaver står i stram givakt. Stopp i den moderne storbyen Las Palmas med gamlebyen Vegueta fra 1500-tallet, Catalina-parken og den legendariske badestranden Las Canteras. Reis gjennom barskogene mot Pico de las Nieves, 1949 meter over havet. Den friske fjelluften og den avslappende atmosfæren her oppe står i sterk kontrast til solstollivet på en av de mange flotte sandstrendene ved sjøen.

Anfi Del Mar-stranda på Gran Canaria
Noen liker å besøke de idylliske fjell-landsbyene, noen liker solstollivet på stranda mens andre liker begge deler. Anfi Del Mar-stranda er en av mange fine strender på Gran Canaria.

Ville vesten og strand i solnedgang

Eller dra gjennom ”Ville Vesten”, med sine kvasse klipper og karrige steinformasjoner, som har dannet bakteppe for mang en westernfilm. Ønsker du å kaste litt lasso selv, legger dere turen til cowboy- og dyreparken Sioux City, hvor kruttrøyken aldri legger seg! Yihaaa!

Fly til Gran Canaria fra TORP
Cowboy- og dyreparken Sioux City på Gran Canaria.

Trenger dere å roe nervene i etterkant, er en spasertur barfot langs stranden Playa del Inglés og videre til Maspalomas-fyret populært blant lokalbefolkningen. Videre fra fyrtårnet finner du Maspalomas sanddyner og tidlig om morgenen eller ved solnedgang er dette en fantastisk tur. Dette anbefales!

Fly til Gran Canaria fra TORP
Sandynene i Maspalomas på Gran Canaria.

Gran Canarias vakreste landsby?

1400 m over havet ligger landsbyen som skal være Gran Canarias vakreste. Ikke overraskende trenger du bil for å komme dit, men veien opp med sine skarpe svinger og smale veier er ikke for pyser. Vel oppe, omkranset av et mektig og vakkert landskap, vil du ikke angre på at du tok turen! Spanjolene er enig – Tejeda er Gran Canarias vakreste landsby!

Et koselig lite torg i fjellandsbyen Tejada på Gran Canaria.

Tejeda ligger midt i hjerte av øya, omkranset av det mektigste og fineste landskapet. Landsbyen er et yndet turistmål både for besøkende og lokale, og spesielt i helgene. Derfor kan det lønne seg å besøke Tejeda på en ukedag. Turen er et perfekt avbrekk fra sol, strand og sjø. Utsikten fra landsbyen er nydelig.

Fly til Gran Canaria fra TORP
Fjellandsbyen Tejada er verdt et besøk når du er på Gran Canaria.

Puerto de Mogán

I Mogán kommune finner du turistbyen Puerto Rico og fiskelandsbyene Arguineguin og Puerto de Mogán. Arguineguin har blitt rustet opp betraktelig de siste årene og det er her du den norske Sjømannskirken holder til. Puerto de Mogán er blant de mest pittoreske og sjarmerende byene på Gran Canaria med gjennomført spansk arkitektur, trange koselige gater, kanaler, butikker og restauranter pyntet opp med vakre blomster.

Puerto Mogan
Koselige gater i Puerto de Mogán.

Flere tips på Gran Canaria

 • Palmitos Park – med fugler, akvarium, reptiler og andre dyr i flotte omgivelser.
 • Holiday World – tivolimoro for alle! Kveldsåpent.
 • Angry Birds Activity Park – basert på det populære spillet.
 • Shoppe og kose seg i Las Palmas – hovedstaden med den fine havnen.
 • Eller golfe, selvsagt – øya er som skapt for det!

Fakta om Gran Canaria

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Gran Canaria internasjonale lufthavn
 • Flytid
  5t 35m
 • Flyselskap
  Ving
  Norwegian
  airBaltic

Rutetider Gran Canaria

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.