Gran Canaria

Veteranen som aldri går av moten. Som byr på fantastiske sanddyner, flotte fotturer og herlig klima. Rett og slett en garantist for den gode feriefølelsen.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Med et gjennomsnitt på 350 solrike dager i året, er Gran Canaria en het ferieflørt for de aller fleste. Så er da også dette selve favorittreisemålet for mange nordmenn. NB: Gran Canaria flys kun gjennom vinteren direkte fra TORP (fra slutten av oktober til begynnelsen av april).

Fra solstolliv til byliv

Men vil du oppleve mer enn bare sand i håret, sand under tærne, sand i klærne, så ligger hele øya for dine sandete føtter og venter på å bli utforsket! Reis opp i fjellene, til idylliske landsbyer hvor pelargonia og bougainvillea vokser som busker, hvor klematis klatrer oppover fjellveggene og fikenkaktus og agaver står i stram givakt. Stopp i den moderne storbyen Las Palmas med gamlebyen Vegueta fra 1500-tallet, Catalina-parken og den legendariske badestranden Las Canteras. Reis gjennom barskogene mot Pico de las Nieves, 1949 meter over havet. Den friske fjelluften og den avslappende atmosfæren her oppe står i sterk kontrast til solstollivet ved sjøen.

Ville vesten og strand i solnedgang

Eller dra gjennom ”Ville Vesten”, med sine kvasse klipper og karrige steinformasjoner, som har dannet bakteppe for mang en westernfilm. Ønsker du å kaste litt lasso selv, legger dere turen til cowboy- og dyreparken Sioux City, hvor kruttrøyken aldri legger seg! Yihaaa!

Fly til Gran Canaria fra TORP
Cowboy- og dyreparken Sioux City på Gran Canaria.

Trenger dere å roe nervene i etterkant, er en spasertur barfot langs stranden Playa del Inglés og videre til Maspalomas-fyret, populært blant lokalbefolkningen og anbefales. Videre fra fyrtårnet finner du Maspalomas sandyner og tidlig om morgenen eller ved solnedgang er dette en fantastisk tur. Aaaah!

Fly til Gran Canaria fra TORP
Sandynene i Maspalomas på Gran Canaria.

Gran Canarias vakreste landsby?

1 400 m over havet ligger landsbyen som skal være Gran Canarias vakreste. Du trenger bil for å komme dit, men veien opp med sine skarpe svinger og smale veier er ikke for pyser. Vel oppe, omkranset av et mektig og vakkert landskap, vil du ikke angre på at du tok turen! Spanjolene er enig – Tejeda er Gran Canarias vakreste landsby! Tejeda ligger midt i hjerte av øya, omkranset av det mektigste og fineste landskapet. Landsbyen er et yndet turistmål både for besøkende og lokale, og spesielt i helgene. Derfor kan det lønne seg å besøke Tejeda på en ukedag. Turen er et perfekt avbrekk fra sol, strand og sjø. Utsikten fra landsbyen er nydelig.

Fly til Gran Canaria fra TORP
Fjellandsbyen Tejada er verdt et besøk når du er på Gran Canaria.

Flere tips på Gran Canaria

 • Palmitos Park, med fugler i alle fasonger, delfinshow og flotte omgivelser.
 • Holiday World – tivolimoro for alle! Kveldsåpent.
 • Angry Birds Activity Park, basert på det populære spillet.
 • Shoppe og kose seg i Las Palmas – hovedstaden med den fine havnen.
 • Sanddynene i Maspalomas, som delvis er fredet (naturreservat).
 • Eller golfe, selvsagt – øya er som skapt for det!

Fakta om Gran Canaria

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Gran Canaria internasjonale lufthavn
 • Flytid
  5t 35m
 • Flyselskap
  Ving
  Norwegian

Rutetider Gran Canaria

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.