Luftrommet over Sør-Norge er nå delvis åpnet igjen.
Grunnet en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral har luftrommet over Sør-Norge vært midlertidig stengt i morgentimene. Det vil medføre forsinkelser. Vi oppfordrer alle reisende til å forholde seg til den informasjon de får fra sitt flyselskap. Vi beklager ulempene dette medfører.

Lukk

Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Gdansk

Gdansk, Sopot og Gdynia. Trippelbyen i Polen er en weekend-vinner for prisbevisste som vet å sette pris på det gode livet.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Hansabyen ved Østersjøen, med sine flotte bygninger, havnekafeer, historiske porter og hyggelige gågater, er perfekt for en langweekend. Øst-Europa er kjent for sitt gunstige prisnivå, og i Gdansk får du mye historie og hygge for en billig penge. Takket være sin strategiske beliggenhet ved Østersjøen, ble Gdansk raskt en viktig handelsby i hansatiden. I dag er byen kraftig opprustet og fremstår som en av de vakreste middelalderbyene i Europa. Med lave priser og gunstige flytider fra TORP, er det enkelt å komme seg til Øst-Europas kulturskatter.

Fly til Gdansk fra TORP
Gamlebyens hovedgate byr på mange kafeer, restauranter og utesteder.

Mat og drikke i Gdansk

De siste årene har Gdansk gjort det bra, både i næringslivet og på kulturfronten. Arbeidsplasser har blitt etablert, lønningene har steget og kulturarenaene har blitt flere. Dette har tiltrukket seg unge, kreative og flinke folk som alle bidrar til at Gdansk blomstrer. Restauranter og utesteder popper opp overalt og for de som liker å nyte gode mat- og drikkeopplevelser kan Gdansk anbefales på det varmeste. Spesielt havneområdet langs elven er populært og gode restauranter, kafeer og utesteder ligger på rekke og rad.

Gdansk på 30 sekunder – direkte fra TORP.

Tricity – Tre byer tett i tett

Gdansk er en del av det såkalte Tri-city, som i tillegg består av badebyen Sopot, med sine fine strender og den mer pulserende Gdynia. Mellom de tre byene er det fine sykkelveier, så det er enkelt å forflytte seg rundt. Sopot er nok favoritten til de fleste. Badebyen ligger ved Østersjøen og kalles «Polens riviera». Dette er det en god grunn til. Byen byr på en herlig og avslappet atmosfære og passer som reisemål for både vennegjenger, forelskede par og familier. Sopot er en del av kystområdet i Gdanskbukten som utgjør Trippelbyen, en «storby» som inkluderer Gdansk, Gdynia og Sopot. Sopot er et avslappende feriested og har et stort utvalg av flotte luksushoteller, herlige spa-anlegg, en lang hvit sandstrand og et pulserende uteliv. Hovedgaten i Sopot heter Monte Cassino og er en brosteinsbelagt gågate hvor du finner gamle, flotte, ærverdige bygninger på rekke og rad på hver side av gaten.

Fly til Sopot og Gdansk fra TORP
Sopot er et avslappende feriested og har et stort utvalg av flotte hoteller, herlige spa-anlegg, en lang hvit sandstrand og et pulserende uteliv.

Den flotte trepiren/moloen som ligger på stranda er Sopots mest besøkte attraksjon og absolutt verdt et besøk. Den er over 500 meter lang og er faktisk Europas lengste trebrygge. Den ble åpnet i 1827 og ble egentlig bygget for å være et ankringssted for lystbåter. Det koster et par zloty (ca 4,- NOK) for å gå ut på den, så pass på å ha med litt kontanter. Ytterst på brygga finner du en fin restaurant for en lett lunsj eller noe godt å drikke, som et perfekt lite pit-stop på turen «ut i vannet». 

Fly til Gdansk fra TORP
Den flotte trepiren/moloen som ligger på stranda er Sopots mest besøkte attraksjon og absolutt verdt et besøk.

Den storslåtte Mariakirken

Sentralt i Gdansk ligger Mariakirken. Kirken, som ble påbegynt på 1300-tallet, er en av verdens største mursteinskirker, og et monumentalt bygg i byen. Om du ikke er redd for høyder, kan du klatre helt til toppen i det 85 meter høye tårnet, hvor du får en flott utsikt over hansabyen.

Den storslåtte Mariakirken i gamlebyen i Gdansk.

Bo billig og bra i Gdansk

Det ligger mange gode og rimelige hoteller i Gdansk. Velger du ett av hotellene i sentrum, har du en sentral beliggenhet i forhold til det meste. Det ligger blant annet flere hoteller i nærheten av Mariakirken. Velger du heller å gå for sjarmerende Hotel Gdansk nede ved marinaen, får du både SPA og eget mikrobryggeri i kjelleren med på kjøpet.

Fly til Gdansk fra TORP
Det er ganske billig å få full spabehandling eller andre velværebehandlinger i Gdansk og du finner mange som tilbyr dette, blant annet de fleste av de litt bedre hotellene. 

Severdigheter langs elvebredden

Områdene langs elven Motlawa er riktig idylliske. Her er det fint å rusle rundt og kikke på arkitekturen og livet. Husk også å sette deg ned for å ta noe godt å spise og drikke på en av de mange uterestaurantene. Her nede ligger også et av Gdansks fremste landemerker; den gamle kranen Zuraw Gdanski fra 1400-tallet. Den spesielle kranen ble drevet av menneskekraft, ved at folk gikk på en tredemølle av tre inne i bygget. Den hadde en løftekapasitet på opptil to tonn, noe som var enestående på den tiden. Kranbygget er uten tvil byens mest fotograferte byggverk, og krana tar seg ekstra godt ut fra motsatt elvebredd på kvelden, når hele bygget er lyssatt. Du finner også piratskipet ved kaia, som tilbyr turer frem og tilbake til Westerplatte. En tur tar ca 90 minutter tur/retur og passer for både voksne og barn. Enkel servering kan kjøpes om bord og dette er en fin anledning til å se byen fra sjøen.

Langs elvebredden kryr det av restauranter og uteserveringssteder som gir et yrende folkeliv.

Fødestedet for solidaritetsbevegelsen

Fredsprisvinner Lech Walesa og solidaritetsbevegelsen har betydd mye for byen og for Øst-Europas demokratiseringsprosess. Legg derfor turen innom port nummer to ved skipsverket der Walesa jobbet. Her finner du monumentet som er reist til minne om arbeiderne som mistet livet da opprøret startet, samt Solidaritets postulater.

Fakta om Gdansk

 • Språk
  Polsk
 • Valuta
  Polske Zloty
 • Lufthavn
  Gdańsk Lech Wałęsa lufthavn
 • Flytid
  1t 25m
 • Flyselskap
  Ryanair
  Wizz Air

Rutetider Gdansk

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.