Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Firenze

Etter et søk på google finner du raskt ut at Firenze er ditt neste reisemål. Hvis ikke du allerede har vært der og kjent på at du bare må tilbake.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Ah, Firenze! Italias kulturelle paradis, kunstelskerens mekka, utsøkt mat og vin, sko- og skinnvarer av topp kvalitet. Ved elven Arno, i Toscanaregionen, finner du renessansens fødested Firenze. Her har Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rafael og Dante satt sine spor og du finner det beste av europeisk middelalderhistorie nettopp i denne byen.

Gatelangs i Firenze

Ta deg god tid til å vandre langsomt gjennom gatene, dette er virkelig en vandring gjennom kunsthistorien. Det meste er bilfritt og hvor hen du snur deg er det vakre bygninger og skjønn kultur som kan ta pusten fra deg. Vær oppmerksom på Stendahl-syndromet som har fått navn etter den franske skribenten Stendahl. Det sies at han sank sammen i ekstatisk lykkerus etter alle inntrykkene. Firenze har restauranter i verdensklasse og olivenolje, brød og ferske grønnsaker er selvsagte ingredienser. Men du kan ikke bare sitte ved bordet selv om det er fristende, gå ut og nyt Firenze!

Vakre åser og vinmarker i Toscana

Det er ikke bare provinshovedstaden Firenze som er vakker, en reise gjennom regionen Toscana med sine åser og vinmarker er som balsam for sjelen. Og ren nytelse for ganen.

Fly til Toscana fra TORP
Firenze er et fantastisk utgangspunkt til å utforske Toscana. Her ser du Middelalderborgen San Gimignano i typisk Toscana-landskap.

Verdt å se i Firenze

Selv om hele byen er en severdighet i seg selv er det noen steder vi har valgt å løfte frem:

Ponte Vecchiobroen

Broen over elven Arno som forbinder byen Firenze har helt siden 1200-tallet vært et livlig handelsområde med et sammensurium av selgere. I dag finner du for det meste gullsmeder med smykker i alle prisklasser. Den berømte broen har en fascinerende historie. Den ble først bygget i tre, men tatt av flommen. I 1315 ble den bygget opp igjen i sten, og det er den vi ser i dag. Under andre verdenskrig ble alle broer i Firenze bombet på ordre fra Hitler, unntatt Ponte Vecchiobroen. Øverstkommanderende nektet å utføre ordren. Ordet bankerott kommer visstnok herfra. Hvis en kjøpmann gikk konkurs, ødela (rotto) benken (banco) hans. Derav ordet bankerott.

Fly til Firenze fra TORP
Ponte Vecchiobroen-broen er et kjent og kjært motiv i Firenze.

Piazzale Michelangelo

Plassen ligger på en høyde sør for elven og herfra får du panoramautsikt over Firenze. Piazzale Michelangelo er dedikert kunstneren Michelangelo, og i 1873 ble en kopi av Michelangelos David fraktet hit av ni okser. Skulpturen fikk hedersplassen og står som en vakt og ser utover byen. Når solen faller vakkert over plassen og byen får du et skue for livet.

Piazza del Duomo

I hjertet av Firenze ligger Piazza del Duomo med Firenze-katedralen Santa Maria del Fiore, et gotisk mesterverk. Klokketårnet Campanile di Giotto er et av de vakreste i Italia og er som katedralen bygget i hvit, grønn og rød marmor. Har du første kommet deg inn, er du velkommen til å gå de 414 trinn opp i tårnet, her får du flott utsikt over Firenze. Plassen er en av de mest besøkte i verden.

Fly til Firenze fra TORP
I hjertet av Firenze ligger den vakre Santa Maria del Fiore katedralen.

Uffizi galleri

Mange store kunstverk har gjennom tiden fått sin plass i kunstmuseet bygget i 1560. Kunstmuseet er kanskje et av verdens mest kjente og vel verdt et besøk.

Benvenuti a Firenze!

Fakta om Firenze

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Firenze
 • Flytid
  2t 50m
 • Flyselskap
  Widerøe

Rutetider Firenze

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.