Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Dubrovnik

Dubrovnik, ofte kalt «Perlen ved Adriaterhavet», kan by på historie, kultur og fantastiske omgivelser, noe som lokker til seg reisende fra hele verden.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Langs Adriaterhavskysten, i det sørlige Kroatia, ligger Dubrovnik som ønsker velkommen til en bemerkelsesverdig atmosfære og en imponerende historie som strekker seg tilbake til middelalderen. Byens mest ikoniske trekk er den fantastiske bymuren som strekker seg rundt den gamle bykjernen. Disse middelalderske murene, som stammer fra det 16. århundre, er blant de best bevarte forsvarsverkene i verden og tilbyr panoramautsikt over det azurblå Adriaterhavet og de karakteristiske røde muststeinstakene i byen.

Fly direkte til Dubrovnik fra TORP
Bymuren som strekker seg rundt den gamle bykjernen stammer fra det 16. århundre.

UNESCO-beskyttet gamleby i Dubrovnik

Dubrovniks gamleby, en UNESCO-verdensarvliste, er som et åpent museum med brosteinsgater, sjarmerende torg, imponerende kirker og palasser som vitner om byens rike historie. Når du går gjennom byens gamle byport, trer du inn i en verden som oser av historie. Utforsk de snirklete smugene og la deg forføre av arkitekturen. Stradun, hovedgaten, er et pulserende knutepunkt fylt med hyggelige kafeer, små butikker og koselige restauranter, perfekt for å nyte byens livlige atmosfære.

Dubrovnik direkte fra TORP
Koselige steinbelagte gater i hele gamlebyen.

Kulturinteresserte vil finne glede i byens utvalg av museer og kunstgallerier. Rector’s Palace, et praktfullt renessansepalass som nå huser Dubrovniks historiske museum, er et must for de som ønsker å dykke dypere ned i byens fortid. Sponza-palasset er et annet bemerkelsesverdig bygg, som i dag fungerer som et minnesmerke over byens rike handelshistorie.

Krystallklart vann i Kroatia

Dubrovniks juveler glitrer ikke bare på land, men også i det krystallklare Adriaterhavet. Dubrovnik er også kjent for sin vakre kystlinje og krystallklare vann. Banje-stranden, like utenfor bymurene, er et populært sted for sol og badeliv, mens Lokrum-øya, en kort båttur unna, er et flott sted å utforske naturen, vandre i parken og besøke det historiske klosteret som ligger der.

Dubrovnik direkte fra TORP
Krystallklart og azurblått hav i Dubrovnik og i områdene rundt.

Taubanetur over Dubrovnik

For de som søker et lite «eventyr», kan en tur med taubanen opp til toppen av Srd-fjellet være en god idé. Utsikten herfra er spektakulær og du får gode muligheter til å ta fantastiske bilder av Dubrovnik og de omkringliggende omgivelsene, spesielt dersom været er pent. Snur du nesa andre veien og innover mot landet, kan du faktisk skimte Bosnia-Herzegovina i det fjerne.

Reis til Dubrovnik direkte fra TORP
Ta en taubanetur over byen for fantastisk panoramautsikt.

Kultur, mat og og velsmakende viner i Dubrovnik

Maten i Dubrovnik er en annen god nok grunn til å besøke byen. Den dalmatiske gastronomien, preget av ferske sjømatretter, olivenolje, lokale oster og velsmakende viner, kan nytes på restauranter og konobaer (tradisjonelle kroatiske vertshus) spredt rundt i byen. Du finner de både i gamlebyen, men også om du kjører litt utenfor byen vil du finne mange koselige restauranter, gjerne med fantastisk utsikt over vannet.

Reise til Dubrovnik direkte fra TORP
Gode restauranter finner du både i gamlebyen og i områdene litt utenfor byen.

Hvert år tiltrekker Dubrovnik også besøkende med ulike festivaler og arrangementer. Blant de mest populære er Dubrovnik Summer Festival, en feiring av teater, musikk og dans som finner sted på ulike historiske steder rundt om i byen. Men det er den tidløse atmosfæren som virkelig gjør Dubrovnik til et minneverdig reisemål. Solnedgangen som kaster et gyllent teppe over de røde takene, lydene av bølger som bryter mot bymurene, og den vennlige atmosfæren skaper minner som varer livet ut. Dubrovnik er ikke bare en by; det er en opplevelse. En reise hit er som å åpne en bok fylt med eventyr, historie og skjønnhet. Hver gate, hvert torg, og hvert glimt av det azurblå Adriaterhavet forteller en historie og inviterer deg til å skape dine egne uforglemmelige kapitler i denne magiske byen.

Fly til Dubrovnik fra TORP
Dubrovnik er magisk vakker med sine sterke farger på land og i vannet.

Fakta om Dubrovnik

 • Språk
  Kroatisk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Dubrovnik lufthavn
 • Flytid
  3t 5m
 • Flyselskap
  Ryanair

Rutetider Dubrovnik

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.