Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Bucuresti

Bucuresti er en av de rimeligste byene du kan besøke i Europa. Så ønsker du å oppleve en spennende storbyferie, hvor du får mye for pengene, er «Lille Paris» et ypperlig valg!

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Den rumenske hovedstaden er Øst-Europas største by mellom Berlin og Istanbul. Den har for lengst ristet av seg det beryktede Ceausescu-regimet. Samtidig har byen på overraskende kort tid tatt tilbake rollen som Øst-Europas ”Lille Paris”. Det betyr storslåtte avenyer, fantastisk arkitektur og mange koselige områder. Bucuresti fortjener dermed å bli bedre kjent og mer besøkt!

Fly til Bucuresti fra TORP Sandefjord lufthavn
Mange flotte bygg og kirker i Bucuresti. Stavrapoleos kirke er praktfull og ligger i et rolig og litt bortgjemt området i gamlebyen.

Flott storby – med Paris som forbilde

Tilnavnet ”Lille Paris” har Bucuresti fått rett og slett fordi byen har hatt Frankrikes hovedstad som forbilde, med flotte bulevarder og avenyer. En god del ble riktignok ødelagt av kommunistregimets ”byfornyelse” og det store jordskjelvet i 1977, men store kvartaler viser fremdeles frem denne historiske kulturarven.

Fly til Bucuresti fra TORP
Parlamentspalasset i Bucuresti var den nest største offentlige bygningen etter Pentagon da det ble bygget

Storslåtte severdigheter i Bucuresti

For førstegangsbesøkende er det imidlertid Parlamentspalasset, eller «galskapens palass», etter diktatoren Ceausescu, som troner høyest (bokstavelig talt) på må-sees-listen. Palasset har over 11.000 rom og det var det aldri mindre enn 20.000 arbeidere som jobbet på bygningen gjennom byggeperioden på åttitallet. Videre blant severdighetene følger byens egen triumfbue (nevnte vi Paris?), den fasjonable og historierike gaten Calea Victoriei og gamlebyen Lipscani med sitt sjarmerende virvar av smågater.

Fly til Bucuresti fra TORP
Bucuresti kalles også «lille Paris» fordi byen har hatt Frankrikes flotte bulevarder og avenyer som forbilde.

Transilvania og draculas slott

Når du er i Romania, må du også ta en dagstur til Transilvania. Her er det vakker natur og du reiser med én fot i nåtiden og én i middelalderen. I mytenes og Legendens land – legenden om grev Vlad Tepes Dracula. Har du nølt tidligere, blir du fort bitt av vampyr-basillen når du besøker Bran-slottet fra det 14. århundret og får servert hele historien. Slottet er i dag et av de mest besøkte stedene i hele Romania. Majestetisk er også Peles-slottet fra 1873, som var sommerbolig for den rumenske kongefamilien. Det er duket for dramatikk!

Fly til Bucuresti fra TORP
Dracula-slottet er i dag et av de mest besøkte stedene i hele Romania.

Bo billig og godt i Bucuresti

Akkurat som det finnes mange hyggelige gater og områder i Bucuresti, så finner du mange gode hoteller her også, som gir god valuta for pengene. Flere av de holder høy standard og har egne SPA-avdelinger. Maten er også veldig rimelig her og prisene for å kjøpe noe å drikke er bare en brøkdel av hva vi har hjemme. Bucuresti er en av Europas billigste storbyer og her kan du lese om flere du kan reise til fra TORP.

Fly til Bucuresti fra TORP
Mange koselige gater og områder i Bucuresti.

Fakta om Bucuresti

 • Språk
  Rumensk
 • Valuta
  Rumensk leu
 • Lufthavn
  Henri Coandă International Airport
 • Flytid
  3t
 • Flyselskap
  Wizz Air

Rutetider Bucuresti

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.