Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Bergen

Ve te Bergen, ve te Bergen med det samme! For der har eg det som fisken i vannet når det gjelder forrykende forestillinger og beroligende bryggeidyll.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Norge er ditt nærmeste ferieland og Bergen er absolutt en av våre favoritter. Hvorfor skal jeg reise til Bergen, spør du. Jo nå skal du høre; uansett årstid – her får du spektakulære turer, et hav av festivaler, natur, kultur, nasjonalskatter og storby, så bare heng med eller bestill en tur til Bergen.

Bryggelangs i Bergen

Å vandre bryggelangs i Bergen er en kulinarisk og historisk opplevelse uten sidestykke. Et historisk sus ligger over den ikoniske trebebyggelsen fra middelalderen, og her finner du småbutikker, tekstil- og smykkedesign, gallerier og en koselig kafé. Bryggen i Bergen var blant de første som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i Norge.

Bryggen i Bergen

Fisketorget i Bergen

Innerst i Vågen finner du det sjarmerende Fisketorget, et av Norges mest kjente og berømte utemarkeder. I sommerperioden kan du spise hos Bernard Torghandel som gjør sitt beste for at du skal få et utsøkt måltid. Mathallen er åpen hele året og flere restauranter har de lekreste retter av lokal sjømat på menyen.

Delikatesser fra Fiskertorget i Bergen
Fisketorget kan by på mange smakfulle delikatesser.

Akvariet i Bergen

Finne på noe med barna i Bergen? En spasertur eller kort busstur fra Fisketorget ligger Akvariet i Bergen, Norges største akvarium. Her finner du over 400 ulike arter, 60 bassenger og en tunnel. På Akvariet kan du fint bruke en hel dag, det er noe på programmet hver time. Bli med på tropisk vandring, foring av reptiler og hver fredag kan du se krokodillene spise. Opplev otere, sjøløver og pingviner. Akvariet er åpnet alle dager hele året.

På Akvariet i Bergen kommer du tett på dyrene.

Fløibanen og overnatting i tretoppen

Midt i sentrum finner du en av Norges mest kjente attraksjoner, Fløibanen. Turen opp tar 5-6 minutter og utsikten over byen er fabelaktig! På toppen finner du flere spisesteder, fine turområder og lekeplass for barna.

Flott utsikt over Bergen fra Fløyen

Vil du oppleve noe unikt? Da kan du bestille overnatting i Konglen som svever mellom trærne noen meter over bakken. Konglen er laget av gran og furu så her kan du virkelig komme tett på naturen. Eller hva med en tur over vidden mellom Ulriken og Fløibanen? Opplev høyfjellet over Bergen by til alle årets tider, enten til fots eller på ski. Turen over Vidden er helt spektakulær, så ta deg god tid! Avslutt turen med et måltid på toppen av Fløyen eller Ulriken og ta banen ned.

Fløibanen tar deg opp på torppen av Fløien
Fløibanen tar deg opp til toppen av Fløyen.

Ulriksbanen – på toppen av de syv søstre

En av Bergens mest populære turer går opp til Ulriken, enten til fots eller med Ulriksbanen. Med nye Ulriksbanen kommer du helt til toppen av det høyeste av Bergens syv fjell. Turen tar seks minutter og byr på en formidabel utsikt. På toppen ligger restaurant Skyskraperen med sesongbasert nordisk mat. Ulriken byr også på spennende arrangementer som vinsmaking, Paint´n sip, fjellyoga og zip-line så her er det bare å henge med!  

Stoltzekleiven – populær trappesti til fjells

En halvtimes gåtur fra Bergen sentrum finner du Bergens mest populære tursti Stoltzekleiven. En krevende men rask måte å komme seg opp i høyden. Turstien består av 908 trappetrinn og tar omtrent en halvtime. Trappen ble bygget på slutten av 30-tallet som nødsarbeid for arbeidsløs ungdom. Fra toppen kan du gå til Fløyen og ta Fløibanen ned.

Festivaler

Bergenserne vet hvordan man skal lage fest! Hvert år er det ca 60 festivaler i Bergen, og en av de virkelig store er Festspillene, Nordens største musikk- og teaterfestival. I 15 dager er det unntakstilstand i byen med et hav av arrangementer både ute og inne. Andre store arrangementer det er verdt å få med seg er Nattjazz, Bergenfest, Matfestival, Ølfestival, Whiskey & Beer festival – for å nevne noen. Google festivaler i Bergen, du finner garantert noe for deg!

Troldhaugen

Vi kan ikke snakke om Bergen uten å nevne Troldhaugen og Edvard Grieg – en av våre største nasjonalskatter. Troldhaugen var hjemmet til Nina og Edvard Grieg og kan besøkes både som museum og for en konsertopplevelse. Villaen ligger på en høyde med nydelig utsikt over Nordåsvannet ca 7 km fra Bergen sentrum.

Fjordturer

Du kan ta fjordturer hele året. Bergen er et ypperlig utgangspunkt for både hel- og halvdagsturer til Norges spektakulære fjorder og fossefall. En dagstur til Flåm via Sognefjorden bør stå på din bucketlist. Sognefjorden er Norges lengste, dypeste og kanskje vakreste fjord og på veien kan du oppleve både Tvindefoss og utsiktspunktet Stegastein.

Kunst og museer i Bergen

Bergen har en imponerende samling kunstskatter og gallerier med både faste og skiftende utstillinger. Guidede omvisninger og byvandringer er å anbefale, det er både morsomt og lærerikt. Foruten guidede museumsvandringer finnes eventyromvisning for barn, hagevandring og teatervandring med gapestokk og galskap. Eg ve te Bergen, ve te Bergen med det samme!

Fakta om Bergen

 • Språk
  Norsk
 • Valuta
  NOK
 • Lufthavn
  Bergen Lufthavn Flesland
 • Flytid
  55m
 • Flyselskap
  Widerøe
  Ving

Rutetider Bergen

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.