Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Bergamo

Ikke langt fra Bergamo i Italia ligger de berømte innsjøene Como, Iseo, Maggiore og Garda. Langs sjøenes bredder finner du hyggelige småbyer på rekke og rad, som alle ønsker deg velkommen til å nyte det gode liv i særdeles vakre omgivelser

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Bergamo, en vakker italiensk by med den bilfrie gamlebyen bygget på syv høyder. Like ved ligger Milano – en italiensk metropol og moteverdens mekka. Bergamo er ypperlig for en avslappende weekend med “gourmetpåfyll” dagen lang, for ikke å glemme “garderobepåfyll” i alle butikkene! 

Fly til Bergamo fra TORP

Bergamo er et perfekt utgangspunkt til områdets innsjøer

Men Bergamo er også perfekt som utgangspunkt for et lengre ferieopphold i Italia. Avstanden er nemlig kort til “inspirasjonspåfyll” i Milano, Brecia og Verona, eller til “energipåfyll” ved Comosjøen, Gardasjøen og i Alpene. Så, kjør på! Selve kjernen i Bergamo Alta, eller gamlebyen, er intim og sjarmerende snirklete. Med målrettet gange bruker man ikke mange minuttene på å gå fra den ene åpningen i bymuren til den andre. Denne lett tilgjengelige byen ligger på toppen av en ås, kun 10 minutters kjøring fra flyplassen, og er ypperlig for en avslappende weekend med døsige kvelder på trattoriaer og gourmetpåfyll dagen lang.

Fly til Bergamo fra TORP
Selve kjernen i Bergamo Alta, eller gamlebyen, er intim og sjarmerende snirklete med masse kafeer, restauranter og butikker.

Lago Di´Como

Comosjøen er den av de fire som kanskje har mest internasjonalt sus over seg. Hit reiser formuende kjendiser fra hele verden for å sole seg i egen og omgivelsenes glans. Det er derfor høy luksusfaktor rundt Como. Mange av villaene langs sjøens bredder har du sikkert sett i en Hollywood-film. Flere av villaene er åpne for publikum, blant annet villa La Geta, hvor James Bond konfonterer Mr. White i Casiono Royale, og Villa Erba hvor George Clooney møter sin rival Vincent Castell I Ocean`s Twelve. Ikke rart Clooney valgte å kjøpe sin egen villa i området etter å tilbragt dagene på filmsettet ved vakre Como.

Comosjøen har blitt en favoritt hos mange internasjonale kjendiser
Comosjøen er kjent for store herskapshus langs vannkanten som huser blant annet flere Hollywood-kjendiser.

Lago Di´Iseo

Innsjøen ligger mellom Gardasjøen og Comosjøen, og er innsjøen nærmest Bergamo. Fra lufta ser innsjøen ut som en blågrønn, snirklete S gravert inn i landskapet. Det er mange sjarmerende små byer og landsbyer rund Iseosjøen, som det er verdt å besøke, men husk at de fleste små byene har en del av butikkene fortsatt siesta noen timer på dagen. Midt ute i innsjøen stikker øya Monte Isola opp av vannet som en grønn sukkertopp. Her er nesten helt bilfritt, kun den lokale doktoren og et par andre viktige personer har tillatelse til å kjøre her.

Iseosjøen ligger nærmest Bergamo, men er like vakker som de andre sjøene
Midt ute i Iseosjøen stikker øya Monte Isola opp av vannet som en grønn sukkertopp. Det er lett å komme seg på sjøen med både ferger og utleiebåter på alle de fire innsjøene.

Lago Di´Garda

Gardasjøen er den største av de fire innsjøene. Bygninger preget av tidens tann gjennom århundrer holdes i stand, mens restaurantene og delikatessebtuikkene bugner av mat og vin produsert av kvalitetsråvarer fra distriktet. Gardasjøen er perfekt for livsnytere som liker en avslappende ferie, men også de av oss som liker å være aktive i ferien finner mye moro å gjøre her. Salo er en vakker liten by som yrer av liv, flotte restauranter, mange butikker og hyggelige kafeér langs den lange strandpromenaden. Helt i sydenden av sjøen har du den spennende byen Sirmione, med sin karakteristiske tynne landstripe som strekker seg utover i vannet. Her kan du oppleve rester fra antikken og middelalderen, samt det siste fra Milano i butikkene i sentrum.

Den vakre Gardasjøen.
Gardasjøen er den største og kanskje den mest kjente av de fire innsjøene.

Lago Maggiore

Mektige Maggiore, som Italia deler med Sveits, er den nest største av de fire. Rundt den vakre sjøen ligger flere interessante småbyer hvor det er lett å stresse ned, lett å få oversikt og hyggelig å spasere rundt. Sett deg på en av fortauskafeene med noe godt i glasset før du spaserer videre langs strandpromenaden. Ta kabelbanen opp til utsiktspunktet på toppen av fjellet Mottarone. Her har du panoramautsikt i alle himmelretninger!

Veldig koselig å spasere rundt Lago Maggiore
Veldig koselig å spasere rundt innsjøen langs strandpromenaden.

Fakta om Bergamo

 • Språk
  Italiensk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Bergamo
 • Flytid
  2t 35m
 • Flyselskap
  Ryanair

Rutetider Bergamo

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.