Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Barcelona

Endelig er fantastiske Barcelona tilbake på rutekartet til TORP! Arkitektur, mat, shopping, historie og ikke minst fotball har gjort Barcelona til et av verdens mest populære turistmål.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Catalonias hovedstad, Spanias nest største by, FC Barcelona, et sant shopping-mekka langs yrende La Rambla, kulinariske fristelser og en skattkiste av arkitektoniske perler. Ja vi elsker Barcelona!

Populære bystrender

I Barcelona ligger strendene som perler på en snor hvor du har mange strender lett tilgjengelig fra bysentrum. De er naturligvis populære og et yndet sted å nyte fritiden for både lokale og turister. Det er sykkel- og gåavstand til flere av dem, men det går også buss, trikk og metro.

Fly direkte til Barcelona fra TORP
Barceloneta-stranden er blant de nærmeste strendene fra byen.

Barcelonas arkitektur

Blant arkitekturinteresserte regnes Barcelona som en av verden mest interessante byer med praktfulle bygninger, katedraler og parker. Park Güell er blant byens mest besøkte turistattraksjoner. Parken ble tegnet av den modernistiske arkitekten Antoni Gaudí og ligger på en høyde med fantastisk panoramautsikt over byen. Inngang til deler av parken er gratis.

Park Güell med fantastisk mosaikk-kunst og panoramautsikt over byen.

Katalanske Gaudí har hatt stor påvirkning på byens utvikling og over halvparten av hans byggverk finner man i Barcelona. Kanskje det mest kjente er naturligvis kirken Sagrada Familia. Sagrada Familia ble påbegynt i 1883, men er ennå ikke ferdig. De håper den skal bli ferdig i 2026, 100 år etter Gaudís død.

Sagrada Familia er et mektig og praktfull bygg med fantastiske detaljer som troner over Barcelona.

FC Barcelona

Til tross for at Lionel Messi har forlatt klubben som gjorde han til tidenes (?) kanskje beste fotballspiller, er FC Barcelona fortsatt blant verdens mest populære fotballklubber og en stor turistattraksjon i Barcelona. Eller rettere sagt klubbens legendariske hjemmearena Camp Nou, som huser nesten 100 000 tilskuere. Akkurat nå gjennomgår arenaen en gigantisk oppussing som skal forvandle stadion fra litt gammeldags til hypermoderne og med enda større kapasitet. I mellomtiden spiller Barcelona sine hjemmekamper på den gamle Olympiastadion som ble benyttet da byen arrangerte de olympiske leker i 1992.

Barcelonas hjemmebane Camp Nou, som for tiden gjennomgår en gigantisk oppussing.

La Rambla

Er du glad i shopping, uteliv og kulinariske opplevelser er Barcelona antageligvis en innertier for deg. Det kryr av gode restauranter, caféer og utesteder. De fleste går ikke ut å spise før i 21-tiden og nattelivet starter gjerne tidligst i 24-tiden og gjerne enda senere og helt til morgenkvisten. Shoppinggaten La Rambla snor seg en drøy kilometer gjennom byen fra Columbus statuen nede ved havna og frem til Plaça Catalunya i sentrum. Siden La Rambla er en bred gågate omringet av vakre trær, inviterer den til et tilgjengelig og yrende folkeliv med boder, musikanter, gatekunstnere, butikker, barer, kafeer, tapas-restauranter og markeder. På grunn av turismen er riktignok prisene høyere i denne gata enn ellers i byen, så det kan være lurt å trekke inn i sidegatene og områdene litt utenfor for rimeligere priser.

Fly til Barcelona direkte fra TORP
La Rambla byr på et yrende folkeliv i Barcelona der den stor seg gjennom byen.

Fakta om Barcelona

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Barcelona Internasjonale lufthavn
 • Flytid
  3t 10m
 • Flyselskap
  Norwegian

Rutetider Barcelona

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.