Charter

Antalya

Sagnet vil ha det til at greske Kong Attalos II sendte sine menn ut i verden for å finne “himmel på jord”. De fant Antalya.

Neste avgang:Laster...Se rutetider

Tyrkia har blitt en av nordmenns favoritter med sine endeløse strender, fargerike basarer og sin tyrkiske gjestfrihet.. Her får du i tillegg valuta for pengene og det er ypperlig for både barnefamilier og de som søker fart og spenning!

Mellom Taurusfjellene og en langstrakt bukt finner du en vakker by tett inntil det turkise havet. Den turkise kystens største by Antalya byr på spennende markeder, shopping og restauranter i alle varianter. Med om lag en halv million innbyggere er den største byen på den tyrkiske rivieraen. Her kombineres shopping og byliv med sol, bading og bar- og restaurantbesøk i havnen.

Keiser Hadrians byport

Den romerske triumfbuen fra år 130 e.Kr ble bygget for å markere keiser Hadrians ankomst til Antalya. Ta steget gjennom porten og inn i Antalyas historiske bydel. Men gå sakte så du får med deg detaljene i den mektige porten.

Den fantastiske byporten i Antalya fra år 130 e. Kr.

Gamlebyen i Antalya

Gamlebyen Kaleici er som en tidsreise tilbake i tid. Gamle trange smug, hus fra osmansk tid og ruvende slottsmurer. Ved Yivliminare-moskeen står den berømte brukne minareten og vitner om romertiden og Tyrkias fascinerende historie.

Mat og drikke

Spisesteder finnes på hvert hjørne, alt fra enkle gatekjøkken til restauranter med hvite duker og vinkart. Utvalget av mat spenner fra ulike internasjonale retter vi kjenner godt, til spennende lokale retter. Og mye godt krydder hører naturligvis med.

Fly til Antalya fra TORP

Blant noen av Europas flotteste kulturminner i gamlebyen finner du noen kule gourmetrestauranter og inne i bymuren til den romerske havnen finnes spennende restauranter og utesteder.

Den romerske havnen i Antalya

I hjertet av byen finner du den romerske havnen, inneklemt mellom klippene. Her er det liv og røre fra morgen til kveld. Gå opp til utsiktspunktet, der får du noen flotte utsiktsbilder. I havnen ligger båter klare i det turkise havet for å ta deg med på en spennende sightseeingtur.

Fly til Antalya fra TORP

Alanya

To små timer med bil fra Antalya ligger Alanya, den mest populære turistbyen i Tyrkia. Vakre strender, et yrende natteliv, spesielt ved havnen og strandpromenaden, og bra shopping.

Fakta om Antalya

 • Språk
  Tyrkisk
 • Valuta
  Tyrkisk lira
 • Lufthavn
  Antalya Internasjonale lufthavn
 • Flytid
  4t
 • Flyselskap
  TUI

Rutetider Antalya

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.