Denne ukens avganger

 • M
 • T
 • O
 • T
 • F
 • L
 • S

Amsterdam

Til Amsterdam eller til Amsterdam og videre ut i verden? Amsterdam er et enkelt stopp på veien videre ut i verden med KLM, men også noe langt mer. Denne kanalbyen, med sin lune stemning, frodige husbåter, smale hus og artige markeder, kan sjarmere de fleste!

Neste avgang:Laster...Se rutetider

I Amsterdam ligger nemlig alt til rette for en hyggelig og opplevelsesrik storbyferie. Enten dere skal på jentetur, guttetur eller bare ønsker et avbrekk. Fantastisk shopping, hyggelige promenader langs kanalene, utallige koselige kafeer og et kjempeutvalg av utsøkte restauranter, barer og puber.

Amsterdam på 30 sekunder – direkte fra TORP.

Allsidig og kompakt sentrum

Amsterdam er kjent for sine frodige husbåter, smale hus, artige markeder, Coffee shops, flotte kunstmuseer og selvsagt sitt Red Light District. Byen har et kompakt sentrum med kanskje Kalverstraat som hovedgata for shopping. Her finner du kjøpesentre, merkebutikker pluss alt i mellom.

Fly til Amsterdam fra TORP
Shoppingen er fantastisk i Amsterdam i et kompakt sentrum med gåavstand til det meste. Her fra Kalverstraat.

De fleste severdighetene ligger innen passelig gangavstand. KLM har to daglige avganger fra TORP til Amsterdam, så det er enkelt og raskt å komme seg til den verdenskjente kanalbyen.

Fly til Amsterdam fra TORP

Kanaltur – verdt å ta, verdt å se

Den beste måten å bli kjent med Amsterdam på, er å ta en tur med en av de mange kanalbåtene. Det finnes dusinvis av forskjellige turer i alle prisklasser. De fleste tar ca. én time og inkluderer gjerne litt drikke. I sommervær anbefaler vi de åpne båtene mens i litt kjøligere temperatur er de innebygde båtene å anbefale. Kanalsystemet ble bygd på 1600-tallet og står i dag på UNESCOs verdensarvliste. Velger du vannveien, får du raskt oversikt over hvordan byen henger sammen. De fleste båtene har guide, som er flinke til å fortelle om byens historie, kuriositeter og hva som er verdt å få med seg når du setter bena på landjorda igjen.

Fly til Amsterdam fra TORP
Elvecruise i Amsterdam er en fin måte å se byen på.

Besøk verdensberømte museer

Amsterdam har flere interessante og verdenskjente museer. Anne Frank-huset, der den unge jødiske jenta bodde i skjul med familien sin under krigen, er en viktig severdighet i byen. I Van Gogh-museet finner du over 200 malerier av den geniale, men til tider akk så gale maleren. Heineken Experience er et must å dra innom dersom du er glad i øl fra det verdensledende bryggeriet. For ikke å glemme at etter over ti år med renovering er Amsterdams berømte Rijksmuseum igjen åpent for publikum. Her finner du en av de mest storslåtte samlingene med kunst fra den nederlandske gullalderen, inkludert Rembrandt, Vermeer og flere andre nederlandske malere. Selve bygningen er en severdighet i seg selv, og ombyggingen, som tok fem år lengre enn planlagt, kostet nesten 3 milliarder kroner!

Mange severdigheter og vakre motiver i Amsterdam

Mat fra hele verden i Amsterdam

Nederland er en gammel kolonimakt – dét gjenspeiler seg i matveien. For i Amsterdam får du smaker og mat fra hele verden. Her finner du alt fra indonesiske favoritter på den anerkjente restauranten Blue Pepper, til den nederlandske klassikeren «bitterballen», som er friterte kjøttboller. ”Bitterballen” får du servert over alt, blant annet hos vår favoritt; Café Amsterdam, som ligger i en nedlagt pumpestasjon.

Fly til Amsterdam fra TORP

Flytende blomstermarked og tulipaner i lange baner

Helt siden 1500-tallet, da nederlenderne begynte å importere tulipanløker fra Tyrkia, har landet vært synonymt med de vakre blomstene. Et fint sted å studere dette på nært hold, er de berømte blomsterbodene som utgjør det flytende blomstermarkedet Bloemenmarkt. Bodene ligger ute i Singel-kanalen. Her kan man trekke inn de deilige duftene mens du går og ser på det store utvalget av tulipaner og andre vakre blomster. Markedet har eksistert her i over 150 år og er det eneste gjenværende i sitt slag. Prisene er heller ikke så verst, så dette er et perfekt sted for å kjøpe tulipanløker som du kan ta med hjem. Er du her i april/mai, er selvsagt også Keukenhofparken et must. Den kan få den gråeste av oss til å blomstre!

Tulipaner er lik Amsterdam

Med KLM via Amsterdam og videre ut i verden

Med KLMs nettverk ut fra Amsterdam har man one-stop forbindelse fra TORP til destinasjoner over hele verden. Først og fremst kommer du deg enkelt videre østover til Asia via Amsterdam med KLM. Noen av de viktigste interkontinentale destinasjonene vestover er er flere storbyer i USA, deriblant Minneapolis-Saint-Paul, Los Angeles og Seattle, samt Nairobi i Afrika. Det er også en rekke sentrale byer i Europa TORP ikke har direkterute til og disse betjenes raskt og effektivt via Amsterdam med KLM. Paris, Genève og Roma er destinasjoner som kan nevnes her.

Fly til USA via Amsterdam med KLM
Du har mange muligheter videre via Amsterdam med KLM, både til USA, Asia og Europa.

Fakta om Amsterdam

 • Språk
  Hollandsk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Schipol
 • Flytid
  1t 45m
 • Flyselskap
  KLM

Rutetider Amsterdam

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.