De billigste storbyene i Europa direkte fra TORP

Publisert: 10.10.2022

På en oversikt over de 20 billigste storbyer i Europa*, finnes 8 byer du kan reise til direkte fra TORP.

*Listen over de 20 billigste byene i Europa vi refererer til i denne artikkelen kan du lese om her.

Krakow

Krakow er en av Polens vakreste byer! Besøk middelaldertorget Rynek Glowny, Mariakirken (St. Mary’s Basilica), det jødiske kvarteret og basarhallene. Like utenfor Krakow finner du blant annet de berømte saltgruvene, men også den beryktede fangeleiren fra 2. verdenskrig Auschwitz og Birkenau som er en grufull påminnelse og selve symbolet på nazistenes holocaust under den 2. verdenskrig. Mange byer ble ødelagt av krigens herjinger, men Krakow er faktisk den eneste polske storbyen som forble uberørt bygningsmessig under krigen.  Det kan vi glede oss over i dag. TORP Booking har pakkereise til Krakow.

Fly til Krakow fra TORP

Bucuresti

Bucuresti (Lille Paris) er en flott storby . Tilnavnet «Lille Paris» har Bucuresti fått rett og slett fordi byen har hatt Frankrikes hovedstad som forbilde. En god del ble riktignok ødelagt av kommunistregimets «byfornyelse» og det store jordskjelvet i 1977, men store kvartaler viser fremdeles frem denne historiske kulturarven. Godt og varmt og en perfekt svipptur å ta nå før sommeren. TORP Booking har pakkereise til Bucuresti.

Fly til Bucuresti fra TORP

Gdansk

Her får du tre-i-en, eller Tri-city som byene Gdansk/Sopot/Gdynia også kalles, og ligger kun en kort flytur unna TORP. Gdansk er en vakker middelalderperle, med høye, smale bygg som lener seg mot hverandre og danner en fargevifte i jordtoner. Like ved siden av ligger Sopot, her kan du gjøre et strandhugg slik den polske fiffen har gjort i årtier før deg. Gdynia har et flott Aquarium med alle slags mulig dyr, men byen er også den største på shopping, så har vi nevnt det. Både Ryanair og Wizz Air flyr til Gdansk direkte fra TORP. TORP booking har pakkereise til Gdansk.

Fly til Gdansk fra TORP

Riga

Selv om Riga er mest kjent for (bra!) spa og shopping, er Riga så mye mer enn det. Med en ganske turbulent historie har svenske konger, tyske riddere og sovjetiske kommisærer har satt sine spor, og Latvias hovedstad kan by på storslått arkitektur og spennende historie. Riga er i dag ledende innen Art Nouveau, så se opp i stedet for ned i mobilen; selv om det kryr av gratis wi-fi-punkter rundt om. Gamlebyen i Riga, med sine sjarmerende brosteinsgater, er dessuten oppført på UNESCOs verdensarvliste. TORP Booking har pakkereise til Riga.

Fly direkte til Riga fra TORP

Warszawa

Warszawa oser av kultur og historie, fra det omstridte Kulturpalasset til de spillende benkene med pianomusikk av Chopin. Men for deg som reiser med barn og ungdom, er Hangar 646 et must! En hel hangar med trampoliner og svampebasseng, kursing i akrobatikk og mulighet for bursdafeiringer og andre eventer. Så her er det bare å hoppe i det! Både Ryanair og Wizz Air flyr direkte til Warszawa fra TORP. TORP Booking har pakkereise til Warszawa

Fly til Warszawa fra TORP

Tirana

Tirana er Albanias største by og hovedstad. Bygningene er malt i lyse fine farger. Ta deg en tur på hovedtorget og opplev hvor levende det er der. Ikke langt unna, ca 3 mil mot kysten, finner du Durres Riviera, landets lengste sandstrand med en kjempefin strandpromenade. Albania ble i 2018 kåret til det «hotteste» landet å besøke av reisemagasinet Vagabond. TORP Booking har pakkereise til Tirana og Durres.

Fly til Tirana fra TORP

Zagreb

Zagreb er Kroatias største by og hovedstad med ca 800 000 innbyggere. Byen har gjennomgått en gastronomisk renessanse, har et yrende kulturliv og er kjent for sin ungdommelige energi. Skal du til kysten er det drøye tre timers biltur til turistdestinasjonene Pula og Zadar, mens det er fire og en halv times kjøring til Split. TORP Booking har pakkereise til Zagreb.

Fly til Zagreb fra TORP
Se alle inspirasjonsartikler

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.