Publisert: 06.10.2022

Veksten fortsetter på TORP

Nesten 164 000 passasjerer reiste til eller fra favorittflyplassen. Det er 80 % flere enn i samme måned i 2021. 

Det er særlig utenrikstrafikken som er langt høyere i år sammenlignet med i fjor. I september i år reiste 132 979 passasjerer til utlandet fra TORP, mens tallet i fjor var kun 64 523 passasjerer. Innenrikstrafikken har normalisert seg, og er tilbake på samme nivå som før pandemien med 31 007 passasjerer i september, mens det i fjor var 26 607.

Utenriks er det nå stor aktivitet og alle flyselskap er i positiv utvikling. Men rutenettet er ikke helt som før pandemien. Det merkes at forretningstrafikken internasjonalt ikke er tilbake i like stor grad, og selv om vi forventer noe mindre trafikk i dette segmentet, har vi fortsatt tro på at denne trafikken skal ta seg noe opp. Vi har god dialog med flyselskapene som trafikkerer knutepunktene og vet at de etter hvert skal øke kapasiteten. Vi tenker på KLM til Amsterdam og Widerøes rute til København, som begge i dag har lavere kapasitet enn før pandemien.

Utenriks merker vi lavere vekst østover, mens ruter sydover og vestover som London og Manchester, samt Italia, Spania og Middelhavet er svært populære.

Fra slutten av september og nå i første halvdel av oktober merker vi godt at skolenes høstferie er i gang på Østlandet. Neste uke har Vestfold og Telemark høstferie og da vil det bli enda større trafikk. Kommende fredag blir en av de mest hektiske i år, og vi anbefaler alle å være ute i god tid, samt å sjekke at de har riktig dokumentasjon for sitt reisemål. Vårt nye nasjonale ID-kort, som mange har skaffet seg det siste året, fungerer for eksempel ikke utenfor Schengen-området. Ved reise med enkelte flyselskap og spesielt om du skal ut av Schengen-området trenger man fortsatt pass og mulig også andre reisedokumenter. Vi anbefaler derfor at man sjekker litt ekstra for å se at man har korrekt dokumentasjon

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.