Publisert: 07.03.2022

Trafikken tar seg opp på TORP

Etter to år preget av pandemi ser vi endelig at trafikken igjen tar seg opp på TORP.

Høy trafikk på TORP Sandefjord lufthavn

I februar startet en rekke ruter opp igjen etter lengre pauser på grunn av pandemien og 73 605 passasjerer reiser til/fra lufthavnen denne måneden. Det er mer enn fire ganger så mange som i fjor da kun 15 970 passasjerer reiste i februar, men samtidig kun ca 50 % av normalåret 2019. Det er nå utenrikstrafikken som igjen er klart størst med 56 480 passasjerer. Her er det desidert mest trafikk til Polen, fulgt av Storbritannia med rutene til London og Manchester, og deretter Spania med rutene til Alicante og Malaga.

«Det har vært en fryd å se mange reiseglade passasjerer i terminalen her på TORP i forbindelse med skolens vinterferie og vi forventer nå at trafikken tar seg opp måned for måned fremover, ettersom rutene gjenåpner én etter én, forteller kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.

Flyselskapenes sommerprogram settes i gang i slutten av mars og flere hyggelige gjensyn kan ses på TORP-kartet. «Wizz Air starter opp igjen rutene til RigaPoznan og Lublin, samt at vi får oppstart på nye ruter til Tirana og Sarajevo. Ryanair gjenåpner den svært populære rute til Palma på Mallorca med to avganger i uken og vi gleder oss over at Widerøe starter opp Københavnruta som også har vært satt på pause på grunn av pandemien. Denne vil bli fløyet 1-2 ganger om dagen. Endelig kan vi også ønske Norwegian velkommen tilbake til TORP etter to års pause. De starter opp igjen de svært populære direkterutene til Alicante og Malaga, begge ruter med to avganger i uken fra slutten av mars. Nå håper vi mange vil benytte anledningen til å besøke venner og kjente eller ta seg en etterlengtet ferietur og på den måten bidra til å bygge opp igjen favorittflyplassen.

For øvrig er det hyggelig å lese at de to største flyselskapene på TORP, Wizz Air og Ryan Air, havnet på listen blant de 20 sikreste lavprisselskapene i verden, vurdert av det anerkjente selskapet Airline Ratings» avslutter en forventningsfull Kleive-Mathisen som gleder seg over at livet på TORP nærmer seg normalen etter to år med pandemi, permitterte ansatte og fravær av fly, ruter og passasjerer.  

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.