Publisert: 08.06.2022

Stadig flere reiser fra TORP

I april gikk trafikken på TORP til himmels og i mai fortsetter veksten inn mot sommeren.

Flere reisende på TORP

Hele 165 311 passasjerer reiste til/fra TORP i mai måned. Det er en økning fra mai 2021 på 781 % da flyplassen kun hadde 21 203 passasjerer. Innenrikstrafikken doblet seg fra kun 15 094 i fjor, og endte på 31 002 passasjerer i år. Innenriks er trafikken nå på et nivå som er litt høyere enn før pandemien (tall fra år 2019). Utenrikstrafikken er dominerende, der TORP er tredje størst i Norge etter Gardermoen og Flesland, endte på 134 309 passasjer mens det i samme måned i fjor kun var 6 109 passasjerer. Her er trafikken ca 15 % lavere enn i 2019.

«Det er veldig gøy å se at trafikkveksten fortsetter i tråd med våre prognoser. Vi har nå omtrent like stor (sete)kapasitet som i 2019, men det tar noe tid før vi fyller alle flyene like godt som tidligere. Det er stor etterspørsel på rutene syd- og vestover i Europa, som Spania, Italia og England, mens det er noe lavere på enkelte av rutene mot Øst-Europa, og dette kan nok være en av konsekvensene av den pågående krigen i Ukraina. 

Trafikkavviklingen har fungert bra på TORP, til tross for at vi hører om utfordringer på flere flyplasser rundt om i Europa. Både vi og våre samarbeidspartnere i sikkerhetskontrollen og handling-agenten (innsjekk, lasting og lossing av bagasje) rapporterer å være bra i rute inn mot høysesongen som vi er på vei inn i.

Vi vil allikevel anbefale reisende om å beregne litt ekstra tid og heller komme litt tidlig til TORP, selv om vi er en liten og oversiktlig flyplass. Det vil i perioder være hektisk her, så det er lurt å beregne litt ekstra tid. Mange har ikke reist med fly på flere år, og inn mot sommeren er det mange som har med seg litt ekstra bagasje. Det kan da ta litt lengre tid både på innsjekk og i sikkerhetskontrollen selv om vi er godt forberedt og bra bemanna for situasjonen», sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen på TORP som gleder seg til en sommer med stor trafikk på favorittflyplassen.

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.