Publisert: 14.06.2023

Nytt flyselskap fra TORP

airBaltic bekrefter at de åpner vinterbase på Las Palmas, Gran Canaria (Spania) og vil starte flygninger mellom Las Palmas, Gran Canaria og TORP allerede kommende vinter.

Air Baltic starter fra TORP

Ruten vil bli trafikkert med airBaltics topp moderne Airbus A220-300 fly med plass til 145 passasjerer fordelt på to klasser, økonomi og business. Air Baltic har Europas yngste flyflåte, og opererer kun én flytype. Airbus A220-300 er det meste effektive og miljøvennlige flytyper som også byr på høy servicegrad til passasjerer med større seteplass, større vindu, bedre plass til håndbagasje i kabinen, bedre toaletter mm.

Første avgang 2. desember.
Denne nye flytypen er mer stillegående, faktisk fire ganger mindre støyende enn tidligere generasjoner (av samme type). Det er også verdens mest miljøvennlig fly og det første til å ha en transparent erklæring for livssyklus mht miljøpåvirkning. I tillegg reduserer det CO2 og NOX utslipp med henholdsvis 20% og 50%. Siden introduksjonen av den første A200-300 i 2016 har airBaltic fraktet over 10 millioner passasjerer med denne flytypen. Ruten til Gran Canaria vil ha avgang fra TORP to ganger i uka. Onsdag og lørdager. Billetter legges ut for salg 21. juni, og første avgang blir lørdag 2. desember.

«Det er en stor glede for oss å kunne ønske airBaltic velkommen til oss her på TORP. Gran Canaria er vinterfavoritten til veldig mange og vi har lenge ønsket oss større kapasitet dit. Det er jo heller ikke så ofte vi kan ønske nye flyselskap velkommen til TORP. Faktisk er det snart 12 år siden sist, så dette er en merkedag for oss.  

Det er alltid slik at det starter med én rute, og klarer vi å få denne til å fungere i markedet så er det gode muligheter for å utvide samarbeidet og tenke flere destinasjoner med airBaltic fra TORP i tiden fremover. Det er slik vi har utviklet samarbeidet med andre flyselskap som opererer på Torp, og det er det som er vårt strategiske mål med airBaltic også. Med det oppfordrer vi alle som er glad i TORP, og som ønsker flere direkte-ruter, om å hjelpe oss å fylle flyene», sier markedssjef Tine-Kleive-Mathisen på TORP.  

Billetter og priser på denne ruten vil lanseres 21. juni.
airBaltic flyr til mer enn 70 destinasjoner fra Riga, Tallin, Vilnius og Tampere og tilbyr videre forbindelse til en lang rekke destinasjoner i flyselskapets rutenett i Europa, Skandinavia, Kanariøyene og Midtøsten. En fullstendig oversikt over airBaltics ruter og billetter er tilgjengelig på selskapets hjemmeside: www.airbaltic.com. Billetter og priser på denne ruten vil lanseres 21. juni.

Kort om airBaltic: 
airBaltic knytter den Baltiske regionen sammen med over 70 destinasjoner i Europa, Midtøsten og Kanariøyene. Gjennom de siste 27 årene har airBaltic utviklet, et sterkt, lønnsomt og internasjonalt respektert flyselskap, med ca. 2 300 ansatte. airBaltic en av Latvias sterkeste internasjonale merkevarer og står for mer enn 2,5 % av Latvia BNP. airBaltic operer 41 Airbus A220-300 fly. airBaltic har mottatt en rekke internasjonale priser blant annet for både innovative service og Covid-19 håndtering.  

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.