Publisert: 28.04.2023

KLM tilbake med to daglige avganger

I går ettermiddag ble det feiret at KLM er tilbake med to daglige avganger fra TORP til Amsterdam.

KLM har operert ruten fra TORP til Amsterdam i over 20 år, men i mars 2020 ble Norges grenser stengt og ruten ble satt på pause. KLM startet opp igjen sommeren 2020 men måtte raskt stenge ned igjen før de kom tilbake med én daglig avgang til Amsterdam våren 2022. For næringslivet i regionen var ikke dette «godt nok» og det har vært et stort press og ønske om å få morgenflyet, som har nattstopp på TORP, tilbake. KLM har forbindelser videre ut i Europa og resten av verden, og muliggjør å kunne fly på dagsmøter til en rekke viktige forretningsdestinasjoner samt fly videre med langdistanserutene til Asia, Afrika og USA.  

Gleden var derfor stor da KLM endelig kunne annonsere at de igjen vil fly to ganger daglig fra regionens favorittflyplass. Kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen på TORP sier;  «Vi er svært glade for at KLM endelig er tilbake med to daglige frekvenser til Amsterdam fra TORP. Amsterdam som knutepunkt for one-stop reiser til resten av verden er svært viktig for det internasjonale næringslivet i Vestfold- og Grenlandsregionen. Morgenavgangen har vært dypt savnet og det har vært et stor press i markedet for å få denne tilbake. Det er en stor glede og lettelse for oss at KLM nå er i tilbake på TORP med to avganger hver dag, slik vi har vært vant til i over 20 år».

«Vi er fullstendig klar over hva det betyr for bedrifter, organisasjoner, reisende og familier å kunne reise i Europa og resten av verden fra sin favorittflyplass. Det bidrar til å bedre økonomien, det letter internasjonale utvekslinger og det bringer mennesker og kulturer sammen. Det er derfor vi feirer i dag», sier Halvor Gløersen, salgsdirektør Air France KLM Norge. I tillegg til å øke antallet flyvninger fra TORP, vil KLM denne sommeren tilby 165 destinasjoner – 96 europeiske og 69 interkontinentale. Vi dobler også antall flyreiser til Asia sammenlignet med 2022.

Raskt og effektivt til hele verden

Ruten til Amsterdam trafikkeres to ganger daglig, med avgang fra TORP kl. 06:20 og kl. 16:30, mens de lander på TORP klokken 16:00 og 23:00. Med disse avgangstidene treffer de reisende svært godt på videre forbindelser til både Europa, USA og Afrika. Brorparten av de reisende, drar videre fra Amsterdam med KLM og partnere på europeiske og oversjøiske ruter. Andre veien er ruten Vestfold og Telemarks viktigste forbindelse for internasjonale forretningsreisende og turister som skal til vår region.

Med KLMs nettverk ut fra Amsterdam har man one-stop forbindelse til destinasjoner over hele verden. Noen av de viktigste interkontinentale destinasjonene er flere storbyer i USA, deriblant Minneapolis-Saint-Paul, Los Angeles og Seattle, samt Nairobi i Afrika. Det er også en rekke sentrale byer i Europa TORP ikke har direkterute til og disse betjenes raskt og effektivt via Amsterdam med KLM. Paris, Genève og Roma er destinasjoner som kan nevnes her.

Næringslivet applauderer

Hele næringslivet i regionen applauderer KLM og er svært glade for at de er tilbake med to daglige avganger fra TORP.

Daglig leder i Sandefjord Næringsforening Ingebjørg Tollnes, sier:
«Vi er svært glade for at KLM er tilbake med to daglige avganger fra TORP til Amsterdam. Det har vært etterspurt av mange. Ruten er særdeles viktig for næringslivet i hele regionen, og sikrer rask og god tilgang til hele verden via Amsterdam. Tilsvarende når hele verden oss og vårt næringsliv på en effektiv og god måte. Vi har mange internasjonale virksomheter i vår region, og et godt tilbud fra vår favorittflyplass TORP Sandefjord Lufthavn er viktig for regionens suksess».

Morten Fon, President & CEO i Jotun A/S er også klar:
«TORP flyplass og KLM er viktige for vår virksomhet i Vestfold. KLM og Amsterdam gir oss tilgang på et globalt rutenett som er viktig for vår reisevirksomhet» Uten TORP og KLM hadde det blitt vanskelig å ha hovedkontoret i Vestfold.

Også i Grenland heier de på KLM.
Jeg vil gjerne formidle at våre medlemsbedrifter og næringslivet i Grenland er svært fornøyd med at KLM er tilbake til to daglige avganger fra TORP Sandefjord til Amsterdam. Det er av stor betydning å ha en nærflyplass som knytter oss tett på verden. Kravene til effektivitet og tilgjengelighet har aldri vært høyere, og et godt rutetilbud er viktig både for etablerte bedrifter og for nye aktører som ser til vår region», sier Mette Sannerholt Andersen, daglig leder for Grenland Næringsforening.

Regiondirektør i Næringslivets Hovedorganisasjon – NHO – Kristin Saga sier;
Vi vet at potensialet i reiselivsnæringen er kjempestort og ambisjonene er minst like store i bedriftene i regionen. Å få KLM tilbake til oss med regulær trafikk kan gjøre at de viktige satsingene næringen står ovenfor blir enda mer aktuelle. Vi har mange gode og spennende destinasjoner i vår region og vi har god plass til flere turister. Vi i NHO ser at KLM til og fra Torp bokstavelig talt kan gi regionen et løft og bidra til at vårt næringsliv kan skape vekst og flere arbeidsplasser. At KLM nå velger å satse på Torp er stort for oss, men viser også at KLMs kunder ser mulighetene i regionen”.

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.