Luftrommet over Sør-Norge er nå åpnet igjen.
Grunnet en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral har luftrommet over Sør-Norge vært midlertidig stengt i morgentimene i dag 25. april 2024. Det kan medføre forsinkelser. Vi oppfordrer alle reisende til å forholde seg til den informasjon de får fra sitt flyselskap. Vi beklager ulempene dette kan medføre.

Lukk
Publisert: 27.09.2022

Har du riktige reisedokumenter?

Den siste tiden har vi dessverre sett et økende antall tilfeller der reisende blir «denied boarding» fordi de mangler godkjent dokumentasjon for innreise til det aktuelle landet.

Reise fra TORP Sandefjord lufthavn

Dette gjelder først og fremst destinasjoner utenfor EU/EØS og Schengen-området. De nye norske ID-kortene, som mange har skaffet seg det siste året, er for eksempel ikke godkjent dokumentasjon utenfor EU/EØS og Schengen-området. 

Dersom du skal reise i tiden fremover, anbefaler vi å besøke nettsiden traveldoc.aero hvor du kan legge inn destinasjon og hvilken reisedokumentasjon du har (pass, id-kort, evt visum etc.). Du vil da umiddelbart få svar på om du har det du trenger for å gå ombord eller eventuelt hva du mangler. NB: Enkelte flyselskap krever også ordinært pass uavhengig av hvor man skal reise til. traveldoc.aero oppdateres av de respektive landenes myndigheter.

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.