Publisert: 09.06.2023

Gode trafikktall og spennende nye ruter fra TORP

I mai måned reiste hele 176 826 passasjerer til eller fra Torp. Dette er bedre enn forventet og 7,7% høyere enn samme måned i fjor.

operativ info TORP Sandefjord lufthavn

Innenriks-trafikken endte på 30 404 passasjerer mot 33 746 i fjor, en liten nedgang på 1 %. Det er utenrikstrafikken som vokser. I mai måned reiste 146 422 passasjerer til eller fra utlandet fra Torp, en vekst på 10 % fra mai måned i fjor.

Den største vekster er hos KLM som nå er tilbake med to daglige avganger til Amsterdam. Schiphol er et svært viktig knutepunkt for reisende til destinasjoner hvor vi ikke har direkteruter. Helt siden pandemien har de kun fløyet en daglig frekvens, mens de nå er de tilbake med to daglige frekvenser.

I løpet av juni måned starter en rekke charter- og sommerruter opp.
14. juni starter Apollo til Rhodos, 22. juni starter Ving til Kreta, 23. juni starter Ving til Kypros,
Widerøe starter til Nice 26. juni med tre avganger i uken og en helt ny rute til Firenze den 27. juni, denne også med tre avganger i uken. Begge disse rutene flys med Widerøes nye jetfly, Embraer E2 med plass til 110 passasjerer.

«Vi har et godt tilbud av ruter i sommer og ser at det er stor etterspørsel på tross av høy rente og lav kroneverdi. Selv om det er stor trafikk og godt belegg på flyene, er det fortsatt ledige billetter på mange destinasjoner. For de som har ekstra fokus på økonomien og har mulighet til å være fleksible kan det være lurt å se til august, hvor det er mange rimelige billetter tilgjengelig. Vi har også flere reisemål utenom Eurosonen som kan være mer prisgunstig i disse dager, f.eks. Polen med flotte kulturbyer som Krakow og Warszawa, og for ikke å glemme Gdansk med den flotte badebyen Sopot like i nærheten. I tillegg har vi direktefly til både Tirana i Albania, Riga i Lativa og Zagreb i Kroatia for å nevne noen rimeligere reisemål.»

Shuttlebussen utvider og buss mellom TORP og Fokserød er snart en realitet
Vy vil fra 10. juli ha shuttlebuss helt frem til klokken 23:16 om kvelden alle dager i uken. På den måten kan enda flere ta toget til Torp når de skal ut å fly. I tillegg lover Vestfold Fylke penger til shuttlebuss mellom Torp og Fokserød fra høsten av. «Dette er viktige tiltak for å være en bærekraftig flyplass med et godt kollektivtilbud, så det gleder oss stort», sier markedssjef Tine-Kleive-Mathisen på TORP.

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.