Publisert: 03.04.2024

God start på året

God start på året og nå er sommerprogrammet i gang på TORP.

Pisa og Dubrovnik direkte fra TORP

Så langt i år har trafikken på TORP vært god. Totalt per utgangen av mars har 401 000 passasjerer reist via TORP. Det er dog en liten nedgang i forhold til i fjor, da 405 000 passasjerer reiste i samme periode. Nedgangen skyldes noe redusert kapasitet innenriks til Stavanger og Trondheim i vinter, men begge disse rutene får økning i antall ukentlige frekvenser nå i sommerprogrammet. Utenriks er det en økning på nesten 10 000 reisende til 338 000. Det er økning både til Italia, Spania, England og Romania.

Denne helgen gikk flyselskapene over til sommerprogram og i går åpnet airBaltic en ny rute fra TORP til København, med avgang tre ganger i uken. Dette blir en svært viktig rute for å komme seg videre ut i verden, da airBaltic samarbeider med bl. annet SAS som også starter opp flyvninger fra TORP til København den 28. april. Med disse to selskapene vil man kunne komme seg raskt og effektivt til blant annet Stockholm, Amsterdam og Paris, for ikke å glemme langdistanseruter til New York, San Fransisco og Tokyo og en rekke andre.

Flere andre ruter er tilbake etter vinter-pause, blant annet Tirana og Palma de Mallorca, mens det blir økte frekvenser på en lang rekke ruter som for eksempel Alicante, Malaga, Bergamo, Riga, Wroclaw, Poznan, og Zagreb.

I dag har vi sendt av sted de første passasjerene på to nye ruter med Ryanair, både til Dubrovnik i Kroatia og Pisa i Italia som begge allerede har vist seg å være veldig populære.

«Sommerprogrammet fra TORP er omfattende og bør ha noe som passer de fleste. Flyselskapene melder om godt salg fremover, spesielt inn mot vårens langhelger og sommerferien. Vårt råd er å bestille tidlig, for på tross av dyrtid og høy rente, er pågangen stor på populære feriedestinasjoner i Spania, Italia, Kroatia og Hellas. Velger man å reise fra TORP bidrar du til å legge grunnlaget for videre vekst for vår regionale flyplass, som vi Sandefjordinger og Vestfoldinger alle eier en del av. Samtidig får vi forhåpentligvis flere anledninger til å feire nye ruter med cupcakes til passasjerene, det er vi gode på» sier Tine Kleive-Mathisen, som er ansvarlig for Trafikkutvikling og kommunikasjon på TORP.

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.