Luftrommet over Sør-Norge er nå åpnet igjen.
Grunnet en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral har luftrommet over Sør-Norge vært midlertidig stengt i morgentimene i dag 25. april 2024. Det kan medføre forsinkelser. Vi oppfordrer alle reisende til å forholde seg til den informasjon de får fra sitt flyselskap. Vi beklager ulempene dette kan medføre.

Lukk
Publisert: 07.09.2022

Fortsatt stor trafikk på TORP

Trafikken holder seg fortsatt på et høyt nivå og i august reiste hele 177 495 passasjerer til/fra favorittflyplassen.

TORP Sandefjord lufthavn

Innenrikstrafikken var på 28 168 i august, mens utenrikstrafikken utgjorde 149 327 passasjerer. Sammenlignet med august året før (88 920 passasjerer) er det nesten en dobling av trafikken og det er kun i juli at det har vært flere passasjerer på flyplassen.
 
«Det er veldig hyggelig å se at trafikken fortsatt holder seg så høy. August er godt over forventning» forteller markedssjef Tine Kleive-Mathisen på TORP.  «August måned preges av at mange returnerer hjem til Norge for å starte på jobb og skole etter sommerferien. Det er også en måned hvor vi ser mange utenlandske turister som kommer til Norge på ferie, samtidig som næringslivet starter opp igjen etter sommerdvale og dermed reiser mer. Vi merker også en økende etterspørsel etter langdistanse-reiser selv om tilbudet vårt ikke er helt optimalt ennå. KLM flyr foreløpig kun én daglig avgang til Amsterdam, men vil etter planen øke til to daglige avganger etterhvert. Dette er den viktigste ruta vi har for det internasjonale næringslivet i regionen vår

En annen trend på Torp i august er en stadig økende tilstrømming av flyktninger. Det har kommet jevnt få flyktninger i sommer, da det har vært høyt press på billetter og prisene gikk til værs, mens nå er det mer ledig kapasitet og billigere billetter. Flere land strammer inn på økonomiske støtte-ordninger for flyktninger, og dermed kan dette være en medvirkende årsak til at flere vurderer det mer attraktivt å komme til Norge nå. 

«Vi forventer fortsatt bra trafikk de kommende månedene og ser at ting er i ferd med å normalisere seg slik det var før pandemien. Samtidig ser vi en usikkerhet rund privatøkonomien med høye strømpriser, matvarepriser og drivstoffpriser, og vet ikke helt ennå hvordan dette vil påvirke folks reiseplaner» avslutter Kleive-Mathisen.

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.