Publisert: 28.09.2023

Nyhet! Shuttlebuss mellom Fokserød og TORP

Fra og med 2. oktober vil VKT kjøre strekningen Fokserød – TORP to ganger i timen.

Fra 2. oktober 2023 vil det kjøre shuttlebuss mellom kollektivpunktet ved Fokserød og Torp Sandefjord lufthavn. Shuttlebussen vil forenkle reisen til og fra Torp Sandefjord lufthavn og den vil også kunne benyttes av de som har behov for å møte opp Torp politistasjon i forbindelse med utstedelse av pass og ID-kort.

Etterlengtet tilbud

Fylkestinget i Vestfold og Telemark fylkeskommune har satt av 1,2 millioner kroner til tilbudet. Midlene og tilbudet vil i første omgang vare frem til og med 31. desember 2023.

«Vi er svært glade for at busstilbudet vi nå oppretter mellom flyplassen og knutepunktet Fokserød vil gjøre det lettere for folk å reise ved kollektiv til regionsflyplassen og at trafikksikkerheten i området blir bedre. Ved dette tilbudet vil alle som kommer med lokalbusser og ekspressbusser enkelt komme seg til Torp Sandefjord lufthavn. Torp Sandefjord lufthavn er viktig for næringslivet, reiselivet og innbyggere i vår region og derfor bidrar vi nå med midler for å gjøre det enklere å reise til og fra flyplassen» sier Rikke Oline Grava, nestleder i utvalget for Samferdsel i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Hyppige avganger

Shuttlebussen vil på hverdager kjøre mellom Fokserød og Sandefjord Lufthavn Torp hvert 30 min. mellom kl. 06:00 – 23:30.  På lørdager hver time mellom kl. 8:30 – kl. 22:30. Søndager vil det det kjøres timesavganger mellom kl. 13:30 – kl. 21:30. Avgangene vil være tett knyttet opp mot ankomst og avganger på Linje 01 som har med seg reisende til/fra Stavern, Larvik og Sandefjord og til/fra Horten, Åsgårdstrand og Tønsberg den andre retningen. Passasjerer som kommer til Fokserød med Linje 011 Ekspress og andre ekspressbusser vil fra 2. oktober enkelt komme seg videre til flyplass og politistasjon med shuttlebussen. Les mer her: vkt.no/torp

«Det gleder oss stort at vi endelig får på plass et busstilbud på denne strekningen for både reisene og de som skal til Politistasjonen. Strekningen egner seg ikke for gående og vi har sett mange farlige situasjoner, så vi på Torp har etterlyst et kollektivtilbud i lang tid.  Vi har et klart mål om å øke kollektivandelen blant de reisende, og dette shuttlebusstilbudet vil bidra til det. Så er det ekstra gledelig for oss som er opptatt av miljøet at strekningen skal betjenes med en el-buss» sier Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef på Torp Sandefjord lufthavn.

Politiet fornøyd

Torill Sorte, Leder av Felles enhet for utlending og forvaltning, understreker politiets positive mottakelse av den nye ruten: «Et busstilbud er meget positivt for politiets tjenester, det vil gi en bedre service og tilgjengelighet for vårt publikum. Dette gjelder både de som reisende og de som trenger våre tjenester innen pass og utlending, samt de som bruker den nye politistasjon ved Torp.  I tillegg ser vi dette som et godt trafikkforebyggende tiltak, en vil da slippe gående på vegstrekningen mellom Torp Sandefjord lufthavn og Fokserød.»

Lik pris som lokalbussene

Billettprisen for shuttlebussen vil være lik som på lokalbussene i Vestfold. Voksen enkeltbillett som kjøpes på forhånd i appen VKT Mobilbillett, Entur eller Vy koster 37 kroner. Kjøper man om bord på bussen er prisen 45 kroner. For barn og honnør vil prisen være 23 kroner. Reiser man med lokalbuss så gjelder også overgang. Vi ønsker alle velkommen om bord på Line 176 – shuttlebussen til TORP Sandefjord lufthavn.

Fakta

  • Moderne og miljøvennlig elektrisk turbuss.
  • 49 seter og god bagasjeplass.
  • For mer info se: www.vkt.no/torp og www.torp.no/buss
  • For mer informasjon, kontakt: Trond Myhre, seksjonsleder kollektiv og mobilitet, Samferdsel, miljø og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Mobil: 93 23 94 00

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.