Publisert: 10.01.2023

Bedre enn forventet i 2022

Totalt har 1 729 000 passasjerer reist til/fra TORP i 2022. Det er en økning på hele 150% sammenlignet med året før, men fortsatt ca. 16% bak forrige «normalår» 2019.

Årsrapporter Sandefjord Lufthavn AS


Det er utenrikstrafikken som dominerer med 1 414 487 passasjerer. Dette er over dobbelt så mange som året før. TORP befester med dette sin posisjon som landets tredje største lufthavn for utenrikstrafikk, der kun Oslo og Bergen lufthavn er større.

Polen er det største markedet etterfulgt av innenriksmarkedet. Deretter følger Spania og Storbritannia. Både Wizz Air og Ryanair har svært stor kapasitet til flere av storbyene i Polen: Gdansk, Warszawa og Krakow/Katowice. Til Spania har både Ryanair og Norwegian stor kapasitet, da begge flyselskaper flyr til både Alicante, Malaga, samt at Norwegian flyr til Gran Canaria og Ryanair til Palma på Mallorca i henholdsvis vinter- og sommerhalvåret.

De mest hektiske dagene var søndagene i fellesferien, 10. og 17. juli, samt fredag 8. oktober som var oppstart av høstferien. Det høyeste antall reisende på én dag var 8 700 passasjerer.

Innenriks reiste 315 308 passasjerer til og fra TORP. Det er en vekst på 34,6% fra året før. Av innenriksrutene er Bergen den klart største ruten etterfulgt av Trondheim og Stavanger.
Det største flyselskapet på TORP i 2022 var Ryanair.

«Til tross for usikkerhet om hvordan den krevende økonomiske situasjonen vil påvirke reiseaktiviteten, så forventer vi en moderat vekst på TORP i 2023, men det vil fortsatt ta noe mere tid før vi er tilbake på nivået som før pandemien. Til sommerprogrammet kommer endelig KLM tilbake med sin andre daglige avgang og «nattstopp» slik at vi får to daglige frekvenser til Amsterdam. Vi får også en ny direkterute med Widerøe til Firenze i sommerferien, samt at de øker på ruten til Nice. Ryanair vil øke kapasiteten på rutene til Manchester, London, Zagreb og Wroclaw, så totalt sett vil vi ha et meget godt tilbud til regionens reisende», sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen, som avslutningsvis oppfordrer regionens innbyggere til å benytte seg av det gode tilbudet fra favorittflyplassen.

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.