Våre 10 beste Costa Blanca-tips!

Publisert: 28.06.2022

Med sine 320 soldager i året er det ikke rart at det frister med ferie på den 200 km lange kystrekningen Costa Blanca, men Costa Blanca (Den hvite kyst) kan friste med mer enn bare hvite strender og solskinn gjennom hele året. Her er våre 10 beste tips for deg som skal besøke området;

1. Lei en leiebil

Ok, januar er den den kaldeste måneden, men selv da har de en gjennomsnittlig temperatur på 16 grader og stort sett veldig mye sol. Vårt første tips er faktisk å leie en leiebil, i hvert fall hvis dere tenker å være der lengre enn bare noen dager. Dere får stor frihet ved å ha leiebil og det er mange flotte steder på Costa Blanca-kysten å utforske. Det finnes et hav av leiebilfirmaer, noe som gjør at prisen er lav og om du trenger hjelp til det kan vi ordne leiebil for deg ved ankomst i Alicante om du bestiller turen gjennom TORP Booking.

2. Besøk Tabarca

Besøk den lille øya Tabarca. Øya ligger cirka 20 km fra Alicante og er kun 400 meter bred og 1800 meter lang. Du tar båten fra Torrevieja og båtturen i seg selv er en opplevelse, båtene har nemlig glassbunn. Du får dermed med deg ikke bare den vakre kysten langs Torrevieja, Santa Pola og Alicante, men også alt som skjer under havoverflaten underveis.   

Fly til Alicante og Costa Blanca fra TORP

3. Nyt utsikten fra Santa Barbara-festningen

Santa Barbara-festningen ligger ved enden av strandpromenaden i Alicante på Costa Blanca, og her får du den beste utsikten over byen. Det er nostalgisk å gå over brosteinen når du vet den er lagt for over 1000 år siden – perfekt for en liten morgentrim for de av dere spreke nok til det. PS: det er også tilrettelagt for bevegelseshemmede her. 

Fly til Alicante og Costa Blanca fra TORP
Flott utsikt fra Santa Barbara-festningen i Alicante.

4. Spis tapas

Liker du tapas? Bra! Hvis du ikke har smakt det før, må du gjøre det når du er på Costa Blanca! Prøv Lizarran, det er en kjede av baskiske pintxosrestauranter som finnes mange steder i Spania. Du bestiller drikke og henter i baren, og så får du tapas fra servitøren som går rundt bordene med alt du kan ønske deg av kalde eller varme tapasretter. Du beholder pinnene på det du har spist på tallerken og betaler til slutt i henhold til hvor mange Tapas-pinner du har. En fantastisk måte å smake mange spanske spesialiteter på og på Costa Blanca har de sine egne Tapas-spesilaiteter. 

Du må spise Tapas når du er i spania
Tapas i Spania er et «must».

5. Shopping

Det finnes «uendelig» med butikker og kjøpesentre på Costa Blanca og i Alicante regionen. Vi anbefaler et besøk til La Zenia som ligger ca 10 minutters kjøring fra Torrevieja. La Zenia er en liten handelslandsby hvor du finner alt av kjente merkevarer og butikker. I byene i nærheten er det også flere markeder som har åpent på forskjellige dager, så her er det mulig å kombinere strandturen med shopping. Reiser du med barn er det verdt å vite at Alicante huser de eldste leketøyfabrikkene i Spania. Disse fabrikkene ble grunnlagt på 50-tallet og er fortsatt verdensledende. I byen Onil finner du mange leketøysbutikker og til og med et dukkemuseum. De som elsker sko bør besøke byen Elda. Her ligger det en skofabrikk som produserer sko for mange internasjonale merker og du kan gjøre et kupp på kvalitets- og designsko. NB! Husk at man får taxfree-refusjon på nesten alt man kjøper, så ta vare på kvitteringene. Pengene får du tilbake på flyplassen.

6. «Spa» i Mar Menor

Mar Menor, det lille havet, ligger i Murcia-provinsen på Costa Blanca, kun én og halv time fra både Alicante og Torrevieja. Mar Menor er den største saltvannslagunen i Europa og er adskilt fra Middelhavet med en 22 km lang sandbank. Smør deg inn med gjørmen og mudderet fra lagunen, den sies nemlig å være helsebringende, spesielt for huden på grunn av rikt innhold av kalsium, magnesium og andre mineraler. Med andre ord, gratis spa-behandling for alle! I tillegg er det heldigvis ganske varmt i vannet året rundt. Vi anbefaler også en tur til Murcias gamleby når du først er i området. Gamlebyen i Murcia er en av de eldste i Spania og ble grunnlagt i år 825 e. Kr. 

Gjørmen i Mar Menor sies å være helsefremmende, så her er det fritt frem for gratis spabehandling.

7. Fot- eller sykkeltur i naturreservatet La Mata og Torrevieja

I naturreservatet La Mata og Torrevieja (like nord for Torrevieja) finner du to saltsjøer hvor lagunen La Mata først og fremst kjent for sitt rosa vann, men også for en rekke planter og fugler. Her bor for eksempel de rosa flamingoene! Fargen på vannet skyldes en bakterie som skiller ut et rosa pigment i vann med høy saltkonsentrasjon, i dette tilfellet hele 350 gram pr liter vann. Start turen fra La Mata-stranden, veien er godt skiltet og naturreservatet kan nås både til fots og på sykkel. På turen finner du furuskogsområder, rasteplasser og flotte områder for fuglekikking. Reservatet har for øvrig også den største saltproduksjonen i hele Europa.

Det rosa vannet i en av saltsjøene i Mata hvor du som regel får se flamingoer.

8. Dagstur til Valencia

Nord for Alicante, under to timers kjøring unna, ligger Spanias tredje største by Valencia. Det var her den tradisjonelle retten paella ble laget for første gang! I dag kalles byen for vitenskapsbyen fordi vitenskap er et av de største satsningsområdene her. Valencia er ansett som «trendy» så her kan du virkelig kombinere både hektisk storbyliv, deilig strandliv og gode matopplevelser. I Valencia-provinsen ligger også Bunol, som er kjent for sin årlige tomatkrig, men skal vi anbefale en opplevelse må det være Las Fallas. I midten av mars hvert år brenner man i løpet av én natt «niñots» rundt om i hele Valencia by. «Niñots»er store figurer i pappmasjé som parodierer et tema, ofte politisk, som har vært aktuelt i løpet av året. Hvert år benådes kun en av dem, resten går opp i flammer.  

Fly til alicante direkte fra TORP
Cituat de les arts, eller vitenskapsbyen, er et område med flere futuristiske bygninger og spennende attraksjoner.

9. En dag med moro i Terra Mitica

Fornøyelsesparken Terre Mitica i Benidorm er bygget som en temapark hvor temaet er Middelhavets sivilisasjoner. Parken er delt inn i fem soner: Egypt, Roma, Hellas, Iberia og øyene. Den er en av de mest påkostede og flotteste fornøyelsesparkene i Europa med utallige attraksjoner og viser de ulike sivilisasjonenes utvikling gjennom historien. Parken er på over 1000 mål, så her anbefales det en heldagstur med mye moro for både store og små. 

10. Smak på lokalprodusert vin fra La Mata-området

Alicante-området er ikke akkurat kjent for vinproduksjon, men vinen fra La Mata-området kan både være en kuriositet og den perfekte gave eller minne fra ferien. Vinrankene, som er noen hundre år gamle, ligger ved naturreservatet La Mata med et unikt mikroklima (og et strengt forbud mot sprøytemidler og kjemikalier i jordsmonnet) som gir druene og vinen sin særpregede «naturvinsmak». Vinen kan kjøpes i La Mata sentrum, bare spør om veien til det lokale utsalgsstedet, og den passer utmerket til Tapas. 

Fakta om Alicante

 • Språk
  Spansk
 • Valuta
  Euro
 • Lufthavn
  Alicante Airport
 • Flytid
  3t 40m
 • Flyselskap
  Ryanair
  Norwegian
Se alle inspirasjonsartikler

Registrer deg og få nyheter rett i innboksen

Uten navn*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.